Brunch bij Boom @WATTGent

Wie Nieuwe Wandeling Gent zegt, denkt wellicht eerder aan de gevangenis dan aan een plek om te eten. In deze straat bevindt zich echter ook, al sinds 1958, een industriële site. De omgeving ligt er al jaren verlaten bij, maar daar komt binnenkort verandering in. Er bestaan immers concrete plannen om hier een bruisende nieuwe woon- en werkplek te creëeren waarbij de waardevolle en beschermde delen van de site gerenoveerd en gerestaureerd worden. In afwachting van de werken mogen creatievelingen op het vlak van kunst, design, mode, interieur, eten en drinken hier een jaar lang hun talenten komen etaleren.

Naar aanleiding van een dubbele verjaardag kregen wij een fijne uitnodiging om in aangenaam gezelschap te brunchen bij Boom. De filosofie van Boom is ‘eerlijk en natuurlijk’: zuivere producten van gekende herkomst en alle gerechten zijn vegetarisch en veganistisch. Het pand zelf is dus, zoals kon worden vermoed, al wat ‘gedateerd’ maar daar werd creatief mee omgesprongen. Als vloerbedekking werd een kunstgrasmat uitgerold, de deuren en ramen, trapleuningen en klinken zijn nog authentiek of ouderwets zo u wil maar laat dat nu net terug trendy zijn. De stoelen heel eenvoudige refterexemplaren, de tafel dan weer hedendaags en vooral erg lang, ze vult de volledige ruimte en biedt een plaats aan alle gasten (voor een romantische tête-à-tête is dit niet zo een geschikte plek), de verlichting is origineel, het bestek erg knap.  We keken alvast benieuwd uit naar wat zou volgen. Wij kregen volgend menu geserveerd:

Op de tafel staan kommetje met soldaatjes van heerlijk brood, hummus en wortelpesto met feta. Ook karaffen met komkommer-, munt- of citroenwater en vers brood, schaaltjes Callasconfituur en (een proevertje) choco.

WP_20151025_004

Wat daarna volgt, wordt telkens op een bordje per persoon geserveerd. Het eerste bordje bevat een kommetje met kokosnootyoghurt en quinoa-granola, een stuk wortelcake en een kommetje met verse kaas, radijs en groene kruiden. De yoghurt is heerlijk, de wortelcake krijgt extra crunch door de noten  die er in zitten en het mengsel van de kaas met radijs en kruiden is zacht en fris.

WP_20151025_005

Op het tweede bordje bietencarpaccio met stilton en vijg, een boekweitpannekoekje met daarop zoete aardappel en als derde gerechtje een rode bietenburger met avocado en rode ui. Ik ben geen grote fan van biet maar de carpaccio smaakte best lekker, zeker in combinatie met de stilton. Het pannenkoekje en de zoete aardappel waren nog een beetje warm en zijn puur comfortfood dat perfect past bij de herfst. De bietenburger vond ik intrigerend van consistentie maar smaakte wel erg lekker bij de avocado.

WP_20151025_006

Vervolgens verschijnt er een panna cotta van hazelnoot op tafel en daarna volgde nog een bordje met een scone, clotted cream en compote van rood fruit. Meer klassieke gerechtjes maar zeker niet minder lekker, ik vergat er bijna een foto van te maken (op de valreep dus).  Perfect om onze maaltijd mee af te sluiten en met een voldaan gevoel van tafel te gaan.

WP_20151025_008 WP_20151025_009

Voor dit menu betaal je 35 euro, dranken niet inbegrepen (behalve het water, dat ook regelmatig wordt aangevuld). Je kan misschien goedkoper en ook lekker brunchen in Gent, maar dan krijg je andere gerechten geserveerd. Hier immers geen koffiekoeken of English breakfast. Het concept van Boom is anders, de gerechten heel lekker bereid en de bediening uitermate vriendelijk. Ook al ben ik zelf geen vegetariër, laat staan een veganist, ik heb er heerlijk en meer dan voldoende gegeten.

Wil je het zelf ook eens uitproberen? Je kan er terecht elke zaterdag en zondag, er is een shift om 10u en een shift om 12u. Aan de lange tafel kunnen een twintigtal gasten zitten, het aantal plaatsen is dus beperkt. Betalen kan enkel met kaart. Het menu zou elke maand (of was het elke twee maanden?) wisselen. Meer info vind je op boom.gent

Vergeet vooraf of achteraf zeker niet om nog een kijkje te nemen in de diverse ateliers. Wie niet direct zin heeft in een brunch kan op de site trouwens ook terecht voor een koffie of een cocktail. Meer info vind je op watt.gent

WP_20151025_010 WP_20151025_013

InstagramCapture_158539e5-aab6-4385-821e-0444150bf2d6

 

 

 

One thought on “Brunch bij Boom @WATTGent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *