Draken in het STAM

Draken. Soms zijn ze kwaadaardig en lelijk, dan weer aaibaar en lief of van een indrukwekkende schoonheid. Wij trokken op een regenachtige zondag in februari in goed gezelschap naar het STAM om kennis te maken met helden die de draak verslaan en met draken die beschermen.

De draak is duidelijk van alle tijden en culturen maar ook terug te vinden in de natuur  (of toch dieren met kenmerken ervan). Deze tentoonstelling pakt uit met (cultuur)historische objecten, legendes, linken met vandaag en dieren op sterk water. En met een drakenskelet, samengesteld speciaal voor deze expo!

Aansluitend op de tentoonstelling zijn er ‘drakenkamers’. Speciaal voor de kleinsten een prachtig speelkasteel met een leeshoek, een mini-doolhof, en een drakentong om naar buiten te glijden. Een gameroom met zes van de meest iconische draken-videogames sinds de jaren tachtig. Leuk voor jong en net iets minder jong 😉 In de drakenfabriek kan je dan weer terecht om je eigen draak te knutselen.

Die extra drakenkamers zorgen ervoor dat een bezoek met kinderen aan deze tentoonstelling ook voor hen extra leuk wordt (en dan is er uiteraard nog altijd de lego om mee te spelen 🙂 )
Terwijl de kroost nog even ‘bezig’ is, neem zeker ook de tijd om een kijkje te nemen bij ‘De stad van morgen: a glimpse of where we’re going’. Kunstenaars, ondernemers, wetenschappers en stadsplanners geven er hun visie op de stad van morgen.

Deze nieuwe aflevering in de STAM-reeks ‘Stad van morgen’ is een uitnodiging om mee te denken want deze tentoonstelling blijft aangroeien. Iedereen kan deelnemen aan salons en ateliers. De salongesprekken worden gefilmd en toegevoegd aan de tentoonstelling, ook de resultaten van de ateliers zullen deel uitmaken van de tentoonstelling.

Praktisch:
De drakententoonstelling loopt nog tot 28 mei, voor kinderen vanaf 6 jaar werd ook een luisterverhaal uitgewerkt ‘Drakonia’ (3 euro per audiotoestel).
De stad van morgen loopt nog tot 7 mei
Alle info ivm openingsuren en toegangsprijzen lees je op de website van het STAM

Zin om iets te eten? Dat kan in het Stamcafé, dat 7/7 open is. Hou er wel rekening mee dat je zeker op zondag of voor een grotere groep best vooraf reserveert. Alle info op de website. Wij combineerden ons bezoek aan de tentoonstelling met een ontbijt vooraf, een ideale zondagsuitstap 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *