Gentse feesten 2014 – deel 1

Het zijn drukke tijden momenteel hier ten huize maar wel hele leuke drukke tijden want het zijn weer Gentse feesten. Al vele jaren vind ik dat een van de leukste momenten van het jaar omdat er zo ongelooflijk veel te doen is in mijn geliefde Gent.
Al verschillende jaren schrijf ik ook tijdens de feesten voor de beste stadsblog van het land, eerst aarzelend en vervolgens met steeds meer goesting. Dat schrijfwerk zorgt ervoor dat mijn dagen meer dan goed gevuld zijn en er nog voor weinig andere zaken tijd overblijft . Dus blijft het huishouden voor een deel liggen, maar wie maalt daar om, we zijn immers toch amper thuis 😉
Omdat de Gentse feesten bezoeken zonder voorbereiding er soms toe kan leiden dat je al het leuke net lijkt te missen, maak ik een planning op. Ik doe dat niet fanatiek, er blijft steeds ruimte voor afwijking of aanpassing want een onverwacht iets kan altijd een leuke verrassing zijn.
Het is echter een feit dat we gedurende een tiental dagen, vooral overdag maar met uitlopers tot in de avond, vooral in de Gentse binnenstad te vinden zijn waar we met volle teugen genieten van al het moois dat de feesten ons te bieden hebben. Weersgewijs hebben we natuurlijk het liefst een zonnetje, hittegolven dat hoeft niet, dat maakt het iets makkelijker om naar straattheater of circus in het park te kijken. Maar wij houden het ook vaak dapper vol in de gietende regen, we zijn inmiddels echt wel die hards te noemen en we nemen Maya maar wat graag mee op sleeptouw.
Het merendeel van onze avonturen kan je lezen op Gentblogt waarvoor ik zoals gezegd heel wat schrijf en foto’s maak net zoals vele anderen. Verslag over onze ervaringen op de feesten volgt hier ook maar dat zal met wat vertraging zijn.

In elk geval, aan elk van u ‘een goeie Gensche fietste’!

IMG_7736

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *