Hartige muffins

Verschillende grootwarenhuizen brengen tegenwoordig ‘magazines’ uit, een opgewaardeerde reclamefolder waarin ook recepten terug te vinden zijn of reportages, ook zo Simply You van Carrefour.
In elk nummertje is er toch wel minstens een receptje waarin ik denk ‘dat moet ik bij gelegenheid eens proberen’ en dus knip (of scheur) ik die recepten uit en verzamel ze in een map. In het laatste nummer (april 2014) stond er een receptje voor Minimuffins met courgette en geitenkaas: snel en simpel, ideaal voor ondergetekende dus.

Ik geef je hierbij het recept:
Voor 4 personen, voorbereiding ca. 20 min – baktijd 25 min

150g bloem
3 tl bakpoeder
1 ei
60 ml olijfolie
80 ml melk
1 courgette, geraspt
100 g geitenkaas, verkruimeld (ik kocht een pakje van 200g en deed de kaas er allemaal bij)

Zeef de bloem in een kom (of gebruik vloeiende bloem zoals ik, geen gezeef meer nodig, easy peasy).
Kluts in een andere kom een ei, voeg er de olie en de melk bij. Vervolgens ook de geraspte courgette en de verkruimelde geitenkaas. Voeg uiteindelijk ook de bloem toe aan het mengsel.
Je tweede kom moet dus de grootste zijn, in het andere geval (wanneer je zoals ik niet eerst nog eens je recept goed doorleest omdat je snel wil beginnen koken) voeg je de vloeibare ingrediënten toe aan de kom met bloem. Ik deed er ook nog een draai uit de pepermolen bij.
Vet de muffinvormpjes in (of gebruik rubberen vormpjes, die moet je niet invetten, weer tijd gespaard en heel gemakkelijk om de muffins er achteraf uit te halen, je plooit de vormpjes gewoon om) en vul ze voor twee derden met het mengsel.
Schuif alles 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Dien lauw of warm op.

Wij aten de muffins vers uit de oven, terwijl de stoom er nog uit kwam. Ze waren heerlijk luchtig, al ik denk dat mijn vrij ruime portie bakpoeder hier misschien ook wel iets mee te maken had.
Op ons bord verschenen die avond dus muffins, aangevuld met gebakken bloemkool en spek en couscous.

muffins

De volgende dag aten we de resterend muffins op, nog steeds lekker maar de voorkeur ging hier toch uit naar de ovenverse, warme exemplaren.

Kortom, een eenvoudig receptje, weinig ingrediënten en snel klaar. Mocht je dus eens iets anders willen maken met courgettes, bij deze kreeg je misschien inspiratie.

One thought on “Hartige muffins

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *