Hoe zat dat ook alweer met die Bujo?

Vorig jaar kreeg ik via Eilish het boek Bullet Journal, de handleidingΒ cadeau. Ik volgde al een tijdje de hype (want zo mag je het toch wel noemen) van het bullet journaling (of hoe noem je dat) maar was er nog niet uit of ik ook zou instappen of niet.

Ik hou van schrijven en lijstjes maken, mooie notaboekjes, een beetje tekenen (of ‘prullen’ met een pen of potlood), … maar ik ben ook een aantal jaar geleden maximaal op digitaal overgeschakeld, zeker wat werk en agenda’s betreft. Anderzijds maak ik wel nog steeds boodschappen- en to do lijstjes op papier (vooral voor thuis). Ik was dus wel nieuwsgierig of het boek mij in deze of gene richting zou kunnen sturen.

Tijdens de zomer nam ik het boek door en kreeg ik meer inzicht en ook wel wat inspiratie. Ik besloot het voorlopig bij een eenvoudige pen en dito schriftje te houden alvorens tot de aankoop van ander materiaal over te gaan. Ik nummerde de blaadjes … maar voorlopig kreeg ik nog steeds geen letter op papier (of toch niet in het schriftje). Ik maak tegenwoordig wel weer mooiere to do lijstjes op papier, met afvinkvakjes maar verder kwam ik tot hier toe nog niet.

Ik heb het gevoel dat een schriftje met lijntjes mij minder ligt dan blanco papier of ruitjes en dat ik misschien beter start met een atomaschriftje waar ik desgewenst ook de volgorde van de blaadjes kan wijzigen (kwestie van toch iets meer ‘bewegingsvrijheid’ te hebben).

Aangezien ik blijf vasthouden aan een minimalistische werktas (lees: geen handtas maar enkel mijn laptoprugzak met het allernoodzakelijkste van extra materiaal), zal ik die Bujo niet dagelijks meenemen maar wordt het er eerder eentje dat thuis ligt om o.a. blog- en reisideetjes in te noteren, denk ik, als het mij lukt om te starten…

Misschien een mooi doel voor 2018: nog even de handleiding opnieuw doornemen, toch maar een schriftje halen waar ik een beter gevoel bij heb en wie weet heb ik tegen de zomer alsnog een Bujo die niet meer blanco is πŸ˜‰

 

5 thoughts on “Hoe zat dat ook alweer met die Bujo?

  1. Ik heb helemaal hetzelfde gevoel! Lijkt me prettig om je plannen in een mooie vormgeving geordend te hebben. Maar ik lijk er maar niet aan te kunnen beginnen…Zaterdag nog in de Flow een BJ poster gevonden. Dat zette me weer aan het denken. Maar ik heb altijd zoveel andere dingen die ik eerst wil doen. Dus…we zullen wel zien…Ik wacht op jou goeie voorbeeld πŸ˜‰

      1. kan gebeuren, ik dacht nog half dat de w van mijn scherm gevallen was (uit beeld verdwenen op einde van de regel) πŸ˜‰

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *