Kleine gelukjes – een uitdaging die ik aanga

Het was Madebyellemieke die dit idee lanceerde en ik vond het meteen super. Op zoek gaan naar kleine dingen die het leven mooi maken en die vastleggen op foto. Dat en het feit dat er voor mij nu toch wel net een fotomagazine vol tips & tricks onder de kerstboom lag, leek me voldoende om dit jaar voor mezelf ook zo’n projectje op te starten.

Zo nu en dan zal je hier wel eens een collage vinden van dergelijke kleine gelukjes. De meeste zullen wellicht vastgelegd worden door mijn smartphone en dus veeleer snapshots zijn. Maar hey, ook voor smartphones bestaan er tips en dus hoop ik hiermee de perfecte oefening gevonden te hebben. Ik leg me zelf niet op om elke dag een beeld vast te leggen, maar als je het nuttige (bijleren over fotografie) aan het aangename (beelden maken waar je blij van wordt) kan koppelen, waarom zou het dan niet lukken?

Een eerste selectie:

Spectaculaire luchten, ik kan ervan blijven genieten en met een werkplek op de dertiende verdieping blijft dat ook na bijna twee jaar nog steeds volop genieten. Telkens weer een klein gelukje dat niet altijd even gemakkelijk op foto vast te leggen is (al was het maar omdat de ramen soms een beetje smerig zijn).

InstagramCapture_29aaaab7-1d3a-4432-b16a-8cb8f3ebd15a InstagramCapture_76834416-c17d-4f46-ba03-782360f9a4e5

Bloemen, onderweg in voortuintjes zoals deze rozen midden in de winter, ook altijd goed voor een vleugje geluk. Al is het niet zo evident om in een woonwijk even je smartphone boven te halen en te zoeken naar een deftige hoek om het beeld te schieten zonder een meewarige blik toegeworpen te krijgen van een voorbijganger 😉 Een snapshot dan maar terwijl er even niemand in de buurt is.

InstagramCapture_09d4db6f-6a41-45da-b82c-eba1b770e039

Aan zee op een niet zo mooie winterdag, zoeken naar een ietwat originelere hoek om een beeld te maken. Toch wel handig om rasterlijntjes op het beeldscherm van mijn telefoon te kunnen zetten zodat die horizon recht(er) op het beeld staat:)

WP_20160110_11_43_26_Pro

4 thoughts on “Kleine gelukjes – een uitdaging die ik aanga

  1. ‘k ben zelf altijd een beetje teleurgesteld over de slechte foto kwaliteit van mijn samsung.. vooral door de slechte belichting in de winter eigenlijk.
    Dus ik ga proberen mijn Nikon wat meer mee te zeulen 😉

    jij hebt in ieder geval ne mooie start gemaakt !
    volhouden !

  2. Die vergezichten op het 13e vervelen nooit. Ik betrap me er soms op dat ik weeral de trein naar Knokke/Blankenberge heb zien passeren. Dat zit in mijn systeem denk ik :p.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *