Koken: efficiëntie en inspiratie

Ik maak niet echt een werkplanning op voor onze maaltijden. Ik probeer meestal een combinatie in huis te hebben van verse producten en dingen die iets langer in de ijskast mogen liggen: verse groente en fruit, kazen, beetje charcuterie, spekblokjes,…
In onze kleine diepvries zitten wat ingevroren groente (zelf ingemaakte en gekochte, o.a. erwtjes, boontjes en spinazieblokjes van Iglo). In de voorraadkast staat pasta, rijst, couscous, tomaten in blik, …

Wanneer ik kook, probeer ik een en ander te combineren zoals groente klaarmaken en dat kookvocht recupereren om te gebruiken in verse soep. Of grotere porties klaarmaken zodat je meteen voor twee dagen eten hebt.

Wanneer we boodschappen doen, laat ik me ook wel inspireren door wat in de winkel in promotie staat. Het voorbije weekend waren dat Belgische aardbeien en een doosje miniflensjes in de traiteurafdeling. Ik kocht meteen nog een doosje frambozen, de favoriet van dochterlief en maakte er een lekker dessertje van. Op elk bord 2 flensjes, op het ene flensje een royale lepel opgeklopte room, op het ander een quenelle van mascarpone met daarop een portie versgemaakte groene muntsuiker (super snel gemaakt met de flavour shaker van Jamie Oliver) voor wat extra effect. En verder op het bord aanvullen met frambozen en stukjes aardbei.

dessertje

De bordjes waren heel snel leeg :-9

 

One thought on “Koken: efficiëntie en inspiratie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *