Lazy sunday afternoon

Vandaag was er zo eentje: een dag waarin niet veel gepland was en het weer zich van de goede kant liet zien. Het huishouden besloten we te laten voor wat het was en we zouden er een gezellig dagje van maken.
Na het ontbijt trokken we met de fiets richting stemlokaal om onze burgerplicht te vervullen. Nadien reden we verder richting SMAK om nog gauw even de tentoonstelling Ain’t painting a pain van Richard Jackson mee te pikken.
Een vriendelijke dame aan het onthaal wees ons op de extra activiteit voor kinderen. Wie zin had, kon een heus kunstrapport invullen. Er lagen een hele stapel rapportjes, elk met een ander kunstwerk op. Maya pikte er eentje uit dat haar wel aansprak, iets kleurrijks. Vervolgens gingen we in het museum op zoek naar het werk in kwestie, een foto van Thomas Ruff (tijdelijke tentoonstelling nog tot 24 augustus 2014). Eens het werk gevonden, moest ze er een volledige beschrijving van geven: naam kunstenaar, naam kunstwerk, grootte, materiaalkeuze, omschrijving van de kwaliteit van het kunstwerk of eventuele schade, een schets van het kunstwerk maken en een eventuele aanbeveling voor de kunstenaar. Maya nam haar taak zeer ernstig op en maakte een mooi rapportje. Wie weet krijg je het bij een bezoek aan het STAM wel te zien want de ingediende rapportjes worden gelamineerd en in een map gestoken.

Eens haar opdracht volbracht trokken we naar de eerste verdieping voor het werk van Richard Jackson. Zoals ik had gedacht konden de kleurrijke werken Maya wel bekoren en we waren niet alleen. Er liepen heel wat gezinnen met kinderen in het museum (op zondagmorgen immers gratis voor Gentenaren en dus ideaal om kinderen met kunst kennis te laten maken).
Er liepen zelfs enkele fotografen rond die duidelijk communieportretjes e.d. aan het schieten waren. De kleurrijke werken vormen dan ook een originele en vrolijke achtergrond.
Wil je zelf nog een kijkje komen nemen, dan moet je snel zijn want de tentoonstelling loopt maar een weekje meer (tot 1 juni 2014). Mijn foto’s zijn niet top wegens getrokken met telefoon (niet aan gedacht om reflexcamera mee te nemen, jammer).

Vervolgens trokken we richting centrum waar we nog even rondwandelden op de boeken- en bloemenmarkt. Aangezien we honger kregen, besloten we in de stad een hapje te eten op een zonnig terras.

Aangezien het weer aangenaam bleef, besloten we onze fietstocht verder te zetten naar de rand van de stad. Een ongepland maar super gezellig bezoekje aan vrienden K & K, L & J waar we nog meer gekend en geliefd volk ontmoetten, maakte de gezellige zondag nog zoveel aangenamer.  Met een heel ontspannen gevoel trokken we terug naar huis. Zo mogen er wat mij betreft nog meer zondagen volgen.

WP_20140525_030

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *