Lijstjes

Ik hou van lijstjes en ik ben wellicht niet de enige. Ik vind lijstjes ideaal om gedachten te ordenen en louterend om stap voor stap items door te halen van takenlijstjes. Ik ben inmiddels voor heel veel zaken overgestapt van analoog naar digitaal, maar lijstjes maak ik nog bijna altijd op papier toch zeker wanneer het persoonlijke lijstjes zijn. Ik heb ook altijd graag geschreven, letterlijk dan, met pen op papier. Het schrijven van lijstjes is eigenlijk de enige dergelijke schrijfactiviteit die nog is overgebleven. Aan de universiteit heb ik ooit nog tientallen Bic’s leeggeschreven (wij hadden immers nauwelijks voorgedrukte cursussen) maar dat is ondertussen al heel wat jaren geleden.

Boodschappenlijstjes en to do lijstjes worden hier tegenwoordig steevast gemaakt op voormalige compliment cards (die op het werk zouden worden weggegooid wegens verandering van logo). De kaartjes zijn perfect van formaat en net iets steviger dan een gewoon blad papier, kortom ideaal voor lijstjes allerhande.

In mijn kast lag nog een mooie blocnote te wachten op een bijzondere reeks lijstjes. Nu ons Groot Project steeds concreter wordt, is het moment aangebroken om ‘belangrijke’ lijstjes te maken: verhuislijsten, inventarislijstjes, etc etc. Mijn bijzondere blocnote telt 100 bladzijden, ik ga ervan uit dat dit wel voldoende zal zijn voor al mijn lijstjes…

En jij, hou jij ook van lijstjes?

Update:

blocnoteop vraag van Steph een foto van mijn blocnote. ‘t is een uitgave van Flow en gekregen van T
De foto is absoluut niet super (snel genomen met GSM omdat reflex een platte batterij had) maar het geeft toch een beetje weer hoe hij er uit ziet: retro, voorgedrukte lijntjes op vergeeld papier en onderaan op elk blad een afscheurbaar strookje met een citaat. De idee is dat je die strookjes aan iemand cadeau kan geven of gewoon ergens achterlaten, bv in een boek van de bib. Voorlopig laat ik ze nog aan mijn lijstjes hangen maar eens het Groot Project achter de rug dan begin ik aan de verdeling en mogen de lijstjes verdwijnen.

 

3 thoughts on “Lijstjes

 1. Schijven was nooit mijn ding ik heb zo een lelijk geschrift dat ik er jaren commentaar over heb gekregen, de opkomst van de computer was voor mij dan ook een zegen.
  Het zal je niet verbazen maar voor mijn lijstjes ben ik volledig digitaal. Aangezien ik mijn smartphone altijd bij heb kan ik elke keer wanneer ik merk dat we iets nodig hebben uit de winkel dit onmiddelijk aan mijn boodschappen lijstje toevoegen. Ik gebruik Google keep omdat die met al mijn devices synced en ook online beschikbaar is. Maar de leukste functie is de location based reminders. Wanneer ik de lokale colruyt binnen loop verschijnt mijn boodschappenlijstje van zelf. Als ik me bedenk dat ik iets moet doen of vragen de volgende keer dat ik bij mijn moeder ben stel ik een reminder in die met dit zal herinneren van zodra ik in de buurt kom.

  Voor werk gerelateerde zaken gebruik ik dan weer alleen maar een geruit schrift en een potlood.

 2. En niet vergeten: lijstjes van lijstjes! Een mens moet toch een overzicht hebben 🙂
  Ik zou wel graag een foto van die bijzondere blocnote zien.

  Groeten
  Steph

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *