Michiel Hendryckx in de Sint-Baafsadbij

Ik hou van de persoon Michiel Hendryckx en van zijn werk, hou van Frankrijk en ik vind de oude Sint-Baafsabdij een bijzondere plek in Gent. Redenen genoeg dus om op een zonnige zondagmorgen met de fiets richting Gent centrum te rijden en een bezoekje te brengen aan de fototentoonstelling ‘Het verlangen naar Frankrijk’.

We waren niet de enigen die op zondagmorgen dit idee hadden, het was er druk maar niet té druk. Je kon nog vrij vlot de teksten lezen die een woordje uitleg gaven bij de keuze van de getrokken foto’s. Heel wat foto’s zijn in groot formaat te bewonderen, anderen iets kleiner. Stuk voor stuk heel knap gemaakte beelden, zonder veel poespas of speciale effecten maar eerlijk en heerlijk om naar te kijken. Bij verschillende beelden hadden we meteen een blik van herkenning ‘ja, daar zijn we ook geweest; knap in beeld gebracht’; bij sommige hadden we iets van ‘ja, daar moeten we zeker ook nog eens heen, eentje om te onthouden’.

Van de tentoonstelling zelf trok ik slechts een paar beelden (mijn foto’s van Michiels foto’s kunnen eigenlijk enkel maar afbreuk doen aan de kwaliteit van zijn beelden), wel liet ik de lens nog even schijnen op de Sint-Baafssite. Ik niet alleen trouwens, ook Maya had er zin in en verkende de omgeving fotografisch 🙂

Nog even nagenietend in het zonnetje zaten we met ons hoofd zelf ook in la douce France en dachten met genoegen aan de vele reisjes die we er al maakten en nog zullen maken.

Ook zin om een kijkje te nemen? De tentoonstelling loopt nog tot 11 juni 2017 en is op zondagvoormiddag gratis voor Gentenaars. Alle praktische info lees je op de website van Uit in Vlaanderen.

3 thoughts on “Michiel Hendryckx in de Sint-Baafsadbij

  1. Ik ben er onlangs ook naartoe geweest op een weekdag, en zelfs dan waren er redelijk wat bezoekers. Vermits ik nog nooit in de Sint-Baafs-abdij geweest was, was dat voor mij ook een positief extra aan het geheel. Fijne oase, dicht bij het centrum!
    En de foto’s van Hendryckx: goed uiteraard. We konden zelfs nog een praatje maken met hem, want hij verliet de site net toen wij wilden binnen gaan.

    1. Sint-Baafsabdij is inderdaad een plekje dat bij velen (ook Gentenaars) niet of nauwelijks gekend is maar wel heel sfeervol en super dat jullie met Michiel H. nog een even konden praten 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *