Nazomers ovenschoteltje

Op het einde van de zomer zit een mens soms met meer tomaten dan gemiddeld. Wanneer de dagen dan wat koeler worden, wil je al eens iets anders dan het zoveelste (tomaten)slaatje, ook al zijn die nog zo lekker. Op dat moment is het tijd om nog eens een tomaten-aardappelschotel klaar te maken. Het recept is zo eenvoudig dat je het amper een recept kan noemen.

Men neme een portie aardappelen, schillen, in niet al te dikke schijfjes snijden en koken. Intussen tomaten pellen en eveneens in schijven snijden. Vleesliefhebbers kunnen eventueel wat spekblokjes en ui opbakken maar je kan even goed kiezen voor een vleesloze variant. Ik voegde deze keer mozzarella toe, hier toevallig kleine bolletjes die ik halveerde.

WP_20150927_008 WP_20150927_007

Vervolgens maakte ik nog een witte saus (al dan niet met gemalen kaas bij) en dan is het gewoon nog een kwestie van laagjes maken, overgieten met saus en afwerken met een laagje van gemalen kaas. Nog even in de oven (of onder de gril) en klaar is je gerecht (en voor je het weet is alles verorberd).

WP_20150927_009 WP_20150927_010

Uiteraard zijn meerdere variaties mogelijk en kan je ook extra groente toevoegen maar op deze manier komt die zomerse overvloed van de tomaten wel heerlijk naar boven.

Laat het je smaken x

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *