Ontbijten in stijl bij Maison Elza

In onze agenda stond eigenlijk een uitje naar Brussel genoteerd op paaszondag maar aangezien dat momenteel niet de meest vrolijke plek is, besloten we toch in Gent te blijven. Zo nu en dan gaan wij wel eens met vrienden uit eten in Gent en bij die uitjes zaten ook al meerdere ontbijten. Ik hou van uitgebreid ontbijten op een mooie locatie en in aangenaam gezelschap en een nieuwe ontbijtplek uittesten daar doe ik graag aan mee.
Eén van de plekjes die we graag samen wilden ontdekken was Maison Elza in de Jan Breydelstraat. Jarenlang zat hier restaurant The House of Eliott, een plek waar we (weliswaar al een hele tijd geleden) ook nog heel gezellig tafelden.

De eigenaar/uitbater is nog steeds dezelfde maar het concept wijzigde. Elza – grootmoeder van Freddy – vormt de inspiratiebron. Maison Elza is dan ook volledig ingericht met retrospullen die recht uit de jaren ’20 komen. Als het ware ook een stukje The Fallen Angels dat hier tot leven komt.

Doordat we vrij vroeg afgesproken hebben, zijn er nog geen andere gasten en kunnen we in de kelderverdieping in alle rust onze ogen de kost geven tot ons gezelschap volledig is. Dit is pure nostalgie, elk kastje en elk hoekje staat vol met prachtige retro spulletjes. Zelfs de kussentjes op de zitbanken zijn in dezelfde mooie stijl afgewerkt met pailletten en kwastjes. De paspop met oude, stijlvolle corsetterie kan menig (mannen)oog bekoren.

WP_20160327_09_31_39_Pro WP_20160327_09_33_29_Pro WP_20160327_09_33_10_Pro

Je kan bij Maison Elze terecht voor ontbijt, lunch en afternoon tea. Dat laatste trouwens helemaal in Engelse stijl: denk aan scones, taartjes, sandwiches, thee,… Wij kozen op deze paaszondag voor het ontbijt om daarna met een gevulde maag nog een bezoekje te brengen aan het Desingmuseum even verder in de straat.
Je hebt keuze uit een aantal ontbijtformules: klein, groot of luxe-ontbijt of eggs Benedict (gepocheerde eitjes met hollandaisesaus en zalm of ham). Ons gezelschap probeerde meteen alle varianten uit. Bij het ontbijt is ook een heerlijk glas fruitsap en een koffie of thee inbegrepen. Voor de twee tieners werd de koffie/thee zonder problemen ingewisseld voor een verse warme chocolademelk. De kleuter, die wel van de andere bordjes zou mee-eten, kreeg ook een klein glaasje fruitsap geserveerd van het huis, heel attent!

WP_20160327_10_17_04_Pro

Een assortiment brood, ontbijtkoeken en broodjes wordt in enkele mandjes op tafel gezet, op de etagères komt een bord met kaas, hesp en zalm. De Callasconfituur (frambozen en rode vruchten denk ik) staat al in kleine potjes op tafel. De eggs Benedict zijn vers bereid en zien er super uit, de tafelgenoten bevestigen dat de smaak eveneens top is en de magen stevig vult. Tussendoor komt een vriendelijke ober vragen of alles naar wens is, hij zorgt er ook voor dat onze koffietassen opnieuw gevuld worden (zonder meerprijs trouwens, enkel voor die ene cappuccino betaalden we extra).

We eten met smaak en kunen gezellig bijpraten. De tafelgenoten die voor de luxeversie gingen, krijgen nog een portie yoghurt met fruit geserveerd. Deze wordt heel origineel geserveerd in een retro glazen potje met dekseltje. De besjes in de yoghurt doen het geheel nog meer op een bonbonnière lijken. Het is pas toen we ongeveer alles opgegeten hadden dat ik vaststel enkel foto’s van het interieur genomen te hebben. Voor extra beeldmateriaal moet ik u dus doorverwijzen naar de website van Maison Elza of moet u – nog beter – zelf gewoon eens langsgaan.

Alle tafelgenoten zijn het erover eens: dit is een hele fijne plek om te eten. Het onthaal is uitermate gastvrij en warm, op de bediening is niets aan te merken en het (h)eerlijke eten wordt duidelijk met liefde en kunde bereid. Wij komen zeker nog eens terug om de high tea uit te testen want vers bereide scones, recht uit de oven (je kan ze enkel in de namiddag bestellen, zodat ze steeds gegarandeerd vers bereid zijn), daarvan komt mij alvast het water in de mond.

Alle info over openingsuren en dagen en de menukaart vind je op hun website. Nog een praktische tip: betalen kan cash of met kredietkaart, niet met bankcontact.

Nog andere plekken in Gent die we zeker eens moeten uittesten? Laat het gerust weten in de commentaren.

2 thoughts on “Ontbijten in stijl bij Maison Elza

    1. Redelijk vonden wij, goede prijs-kwaliteit. Je vindt de prijzen trouwens op hun website, even doorscrollen naar beneden en tussen de foto’s klikken op menu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *