Snelle chocolade-perentaart

Op de blog van Elke/Nenoo botste ik via een hyperlink in een andere post van haar op een recept voor een easy taartje met chocolade en peren. Ik bewaarde het in mijn mapje om bij gelegenheid eens te testen want het zag er inderdaad eenvoudig uit 😉 Haar recept was met peren uit blik, ik overwoog om het met verse peren te doen (al realiseerde ik mij dat ik die dan misschien beter vooraf even zou koken of het misschien toch riskeren met de rauwe stukjes fruit dat zou ik dan wel zien).
Toeval wilde dat ik kort nadien van mijn vader een doos gestoofde peertjes mee kreeg, teken aan de wand dat ik maar meteen dat recept voor die taart eens moest testen (gelukkig ook een portie bladerdeeg in de diepvries zitten en ook de rest van de ingrediënten bleken aanwezig).

Wat heb je nodig?

  • rol bladerdeeg (of kruimeldeeg)
  • blik peren op sap of vers gestoofde dus
  • 200 gr pure chocolade
  • 4 el suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 2 dl room
  • 2 dl melk
  • 3 eieren

Aan de slag

  • Laat de peren uitlekken en dep ze droog (ik was beetje lui en ‘t moest snel gaan dus dat deppen liet ik achterwege, ‘t is ook gelukt)
  • Smelt de chocolade (doe ik meestal in de microgolf, ik deed er een beetje perensap bij i.p.v. een scheutje melk)
  • Kluts melk, room, suiker, vanillesuiker en eieren door elkaar
  • Rol het deeg uit in een vorm en prik in de bodem enkele gaatjes met een vork
  • Smeer de chocolade uit op de bodem
  • Snijd de peren in stukjes en leg ze in de chocolade
  • Overgiet met het mengsel
  • Zet in de oven, zo’n 40 minuten op 200°C

Een heerlijke geur zal zich door het huis verspreiden zodat je amper kan wachten om te proeven 😉

 

De eerste dag aten we een stukje van de taart voor ze 100% afgekoeld was, de tweede dag met evenveel plezier nog een stuk.

Wij zijn alvast fan!

 

2 thoughts on “Snelle chocolade-perentaart

    1. Da’s inderdaad een zeldzame uitzondering, hier zou ze zonder die chocolade misschien net iets minder enthousiast opgegeten zijn door sommigen 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *