Verhuizen en inhuizen

Ze begon behoorlijk intens de paasvakantie want in het eerste weekend stond de verhuis naar ons tijdelijk verblijf op het programma. Inmiddels wonen we er zowaar al drie weken en zijn we het eigenlijk al goed gewoon. Veel daglicht en toch voldoende ruimte (mijn grootste schrik).

De stijl van het appartement is niet helemaal de onze maar we kunnen er wel mee leven en onze (oude) meubels passen er eigenlijk wel heel goed. Wat voor de een oud of ouderwets is, zal voor de ander misschien retro en leuk zijn, voor ons valt het allemaal best mee tot hiertoe.
Ik ben blij met de vrij recente keuken, voorzien van ijskast/diepvries, vaatwasser, gewone oven en microgolf. Koken op een elektrisch vuur is nog even aanpassen maar alles went. De retro wand met tegeltjes en legboorden werd behouden en voegt wel wat sfeer toe al betekent het wel dat er geen doorsteek is naar de leefruimte en ik dus heen en weer moet via de gang.

keuken appartement
De vele ingemaakte kasten in de gang zijn ideaal om van alles in kwijt te kunnen zodat we geen dozen moeten stapelen op en naast kasten in de leefruimtes.
Ik wacht alleen nog een beetje bezorgd de zomer af want we hebben hier nu al 20°C of zelfs iets meer terwijl de radiatoren allemaal uit staan. Gelukkig is er zonnewering om mee de temperaturen een beetje onder controle te houden.

Dochterlief vindt het hier heel leuk want haar kamer is vlakbij (en ze moet geen trappen doen zoals in het oude huis waar haar kamer op de tweede verdieping was) en er is ook wel plek om te spelen.
Ook buiten spelen is een optie want rondom het gebouw ligt een groot grasveld, al moeten we daar nog wel enkele afspraken over maken wat kan/niet kan.

Op enkele minuten stappen, in de achterliggende wijk, hebben we bovendien ook nog twee ontspanningsplekken: een speeltuintje enerzijds en een petanqueplek met zitbankjes en picknicktafel anderzijds. De kans is groot dat we bij mooi weer sneller naar buiten zullen trekken want een eigen terras hebben we helaas niet.

De eerste twee weken na verhuis was het paasvakantie en konden we op een iets rustiger tempo aan alles wennen. Vanaf nu gaat het dagelijkse ritme weer een versnelling hoger: aanloop naar de verhuis met het werk (eind mei), start bouwwerken (juni) en dan nog even verder tot het eind van het schooljaar. Het zal zomervakantie zijn voor we het goed en wel beseffen!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *