Op Hemelvaartsdag vierden wij (met een kleine vertraging) de verjaardag van ons mama en moederdag. Dat vroeg om een leuke outfit vond de jongste hier in huis en aldus geschiedde want het ‘zwierrokje met onderrok’ werd uit de kast gehaald.
Het werd een heel rustige en gezellige dag met mooie geschenken en lekker eten. Op het menu enkele familieklassiekers die in het verleden regelmatig eens op tafel verschenen bij feestjes.
Als voorgerecht een roosje van Gandaham in een soepje van mango en appel.
Het hoofdgerecht was puree met zalm in een jasje van spek en een sausje met grijze garnaaltjes en witte druifjes. Zelden zo snel een leeg bord gezien bij dochterlief.
Het dessert bestond uit Engelse kruisbessencrème (hoofdingrediënten homemade kruisbessensap en room). Wij zijn al jaren fan van dit dessert en hebben er al heel wat anderen van laten meegenieten.
Tussendoor hielden we ons o.a. bezig met het in de gaten houden van de mezen in de tuin waarvan er een koppeltje met jongen lag (je kon ze horen piepen wanneer je buiten stond).
Kortom, een gezellige dag met heerlijk eten en 3 meisjes die de hele tijd flink met elkaar speelden. Zo mogen er wat mij betreft nog verschillende familiefeestjes volgen.