Van de Leopoldskazerne naar het Sint-Pietersplein is maar een straat verder al was het wel even zoeken om te weten waar de eigenlijke ingang was. Ik liep eerst naar het plein, maakte een ommetje omdat eerste nummertje op het plan verwees naar de Sint-Amandstraat maar uiteindelijk bleek dat gewoon de toegang tot een cateringplek te zijn. Deze plek was wel gedecoreerd met bloemen en gaf een uitzicht over het plein dus ja, zo erg was het het ommetje voor mij niet maar misschien ook hier iets beter aangeven op het plannetje en met wegwijzers?
Op het plein buiten heel wat laurieren, rozen en rododendrons, die helaas iets te weinig aandacht kregen als gevolg van het slechte weer. In de tenten verwijzingen naar het verleden en de toekomst: oude en nieuwe plantenvarianten en technieken.
De houten voorstelling van de stad (lasercutproject) is heel knap gemaakt. Grappig hoe sommige bezoekers pas na enkele minuten tot de verrassende vaststelling komen dat het echt wel de Gentse gebouwen zijn die uitgesneden werden. “Moh ja jong, dat is Gent. Kijk maar, da is toch het Belfort mee da beest op den toren en ginder die nieuwe hal of zo” 🙂
Verder met stip te vermelden: de mooie ‘florale visualisatie’ van de Gentse haven. Duidelijk delen vele mensen deze mening en wil iedereen dit stukje bloemsierkunst op de gevoelige plaat vastleggen. Combineer dit met een ietwat minder geleid parcours (en dus stromen in tegengestelde richtingen omdat niet iedereen hetzelfde pad bewandelt) en je krijgt extra veel volk op één plaats. Bovendien is het aanwezige bezoek ook niet meteen van plan om de tent snel te verlaten want de regen en hagel vallen nog maar eens met bakken uit de hemel. Ik heb medelijden met de bezoekers die nu buiten in een wachtrij staan aan te schuiven en ben zelf heel erg blij dat ik binnen ben.
Nog een kleine tip voor de organisatie: een promostandje waar je een blikje frisdrank krijgt, dat kunnen veel mensen waarderen maar misschien toch een paar extra vuilbakken wat verderop voorzien. Niet iedereen blijft immers bij die ene vuilbak staan tot het blikje leeg is en dus verschijnen er hier en daar hoopjes lege blikjes op het parcours. Erg netjes ziet dat er niet uit.
Ook zin om nog een kijkje te nemen? Dat kan nog tot en met zondag 1 mei. Alle praktische info vind je op de website van de Floraliën.