Brood met pastinaak en sesam

Op retrodag in een kom die nog van mijn grootmoeder komt de eerste keer deeg voor pastinaakbrood (vergeten groente) maken, ik vond dat wel passend 😊
De foto in het Carrefourmagazine zag er zo mooi uit dat ik meteen zin kreeg om het recept voor dat brood eens te proberen. Bovendien was er geen sprake van lang kneden of rijzen, ideaal voor mij dus 😉

Ingrediënten (voor  pakweg 4 personen)
175 g pastinaak, geschild en in blokjes
25 g parmezaan, geraspt
2 el salieblaadjes, gehakt (die had ik helaas niet in huis en heb ik dan maar vervangen door gedroogde groene kruiden; de smaak zal ongetwijfeld beetje anders zijn maar ‘moet ook lukken’ dacht ik)
225 g zelfrijzende bloem
2 grote eieren
3 el melk
2 el sesamzaadjes
1,5 tl zout

Werkwijze
Verwarm de oven voor op 190°C. Mix in een blender de pastinaak, parmezaan en salieblaadjes.

Zeef (giet) de bloem met het zout in een grote mengkom en voeg er het pastinaakmengsel aan toe. Klop de eieren lichtjes los met de melk. Voeg dit mengsel geleidelijk toe aan het deeg en meng tot een grof en wat plakkerig deeg. Laat rusten.

Leg het deeg op een met bloem bestoven bakplaat (of op een velletje bakpapier) en geef het met je handen een ronde vorm. Teken een kruis op de bovenkant van het brood. Bestrooi met bloem en sesamzaadjes. Bak 45-50 min in de oven.

Het verdict

Een heerlijk broodje met een knapperige korst, zalig om lauw met een beetje boter (die langzaam smelt) te verorberen bij een tas vers gemaakte soep. Onze lunch was geslaagd en dit broodje zal nog wel eens gebakken worden 🙂

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *