Getrakteerd worden op een etentje in de Lijsterbes in Berlare daar waren wij heel erg blij mee. Omdat ik niet gauw wil vergeten wat we die avond allemaal geserveerd kregen dit blogverslagje. De foto’s maakte ik met de smartphone (zonder flits uiteraard) en de spotjes zorgden soms voor schaduwen die ik liever niet had maar je krijgt toch een beetje zicht op de mooi gepresenteerde gerechtjes die we allemaal met heel veel smaak verorberden.
We startten onze avond in de zeteltjes bij de bar. Als aperitief kozen we voor de huisgemaakte vermout, een aanrader. Hierbij kregen we twee kleine hapjes geserveerd: filet pure met gepekelde groente en mousse van aardpeer met verse aardpeer.
Daarna gingen we aan tafel voor het menu. Ons eerste voorgerecht bestond uit een combinatie van artisjok en lomo Iberico bellota met paprika, venkelsalami en boerenkool.
In het tweede voorgerechtje speelde de asperge een hoofdrol. We kregen op de plaat gegrilde asperges, afgewerkt met enkele hele dunne linten rauwe asperge, eierdooier en een fancy crouton en dat alles in een jus van asperges die chef-kok Geert van der Bruggen zelf kwam serveren.
Na de asperges stond er vis op het menu, meer bepaald zeeduivel aan het spit met romanesco bloemkooltjes en radijsjes en jus met dragon en venkel. De zeeduivel was niet helemaal mijn vis maar de wederhelft vond het niet zo erg om er nog een stukje van over te nemen 😉
Als hoofdgerecht kregen we een stukje lamszadel aan het spit in het gezelschap van groene asperges, spinazie en feta in een jus met zwarte olijven.
Het dessert bestond uit een brownie met kokossneeuw, afgewerkt met gekonfijte mango en wijnappelsien.
Afronden deden we terug in de bar met een verse muntthee/cappuccino. We kregen er nog een heerlijk taartje bij, een huisgemaakte macaron en een chocoladegebakje. Die twee laatste kreeg ik gewoon niet meer binnen wegens echt wel meer dan genoeg gegeten.
Uitermate voldaan keerden wij terug naar huis. Een bezoekje aan de Lijsterbes is zeker de moeite waard (en je kan er ook terecht voor een snelle lunch in de week) 🙂
Goeie tip precies! Ziet er allemaal heel lekker uit. En het lijkt een sfeervol restaurant.
ja, ’t is wel een aanrader. Als ik dan toch een minpuntje moet noemen: de akoestiek zou iets beter kunnen waar de tafeltjes staan maar het hangt ook wel beetje af van de aanwezige gasten natuurlijk 😉