Weekend in beeld

Veel werk de laatste tijd, ook in het weekend, en dus weinig tijd om te schrijven maar dat betekent niet dat er hier geen dingen te vertellen vallen. Van het afgelopen weekend dan maar een kort verslag in beelden.

Op zaterdag werd in Torhout het nieuwe speelbos-overstromingsgebied in Groenhove geopend en de nieuwe naam (Torwoud) bekend gemaakt. Door de combinatie van speelbos en overstromingsgebied was er veel meer mogelijk qua inrichting: meer ruimte en ook meer variatie. Door het uitgraven van overstromingsbekkens was er grond om speelheuvels aan te leggen en er kwam ook een kleiner bekken, ideaal om aan en in het water te spelen. Er was veel volk en iedereen was erg enthousiast. Ben je in de buurt, dan zou ik deze plek echt wel durven aanraden om even langs te gaan. Er werd zelfs een klein strandje aangelegd en er is een hele grote (lange) picknicktafel. Het vlonderpad over het water en de natuurlijke speelelementen zullen ongetwijfeld nog in heel wat fotoshoots opduiken 😉

’s Avonds trokken we met ons drie nog even richting stadscentrum voor het slotconcert van OdeGand. Ik genoot er enorm van het optreden van Isolde Lasoen (menig kippenvel -moment met al die strijkers erbij). Ook de prestaties van de 2 koren (samen 80 man sterk) was best de moeite en ook het vuurwerk was opnieuw top.

Op zondag was het vooral recupereren (een migraine kwam even stokken in de wielen steken) en wat huishouden (de wasmachine deed haar werk en het merendeel ligt intussen alweer droog en gestreken in de kast). Ik spendeerde nog een uurtje of twee in de voortuin (wieden en herfstbladeren samen vegen, mijn rug vond dat welletjes). Om af te sluiten deed ik nog wat foodprepping voor de komende werkweek. De ovenschotel met bloemkool en hardgekookte eitjes staat alvast klaar voor morgenavond en we sloten het weekend af met wat tapas.

Verder schrijven aan het reisverslag en de uitstap tijdens openmonumentendag zal helaas voor een later moment zijn.

2 reacties op “Weekend in beeld

    1. Heel simpel hoor: hardgekookte eitjes en gekookte bloemkool in witte kaassaus (ik voeg vaak mascarpone of ricotta en parmezaan toe en strooi er dan nog gemalen emmentaler bovenop), eventueel nog met extra gebakken spekblokjes of ham toe voor wat extra beet en smaak. Deze keer deed ik er gekookte aardappelen bij maar ook erg lekker met puree 😊

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *