Baci koekjes

Al bladerend in één van de kookboeken uit mijn kast viel mijn oog op het recept voor baci koekjes. De ingrediëntenlijst is uitermate beperkt, nl. slechts vier, my kind of thing om eens uit te testen dus 😉

Ingrediënten (voor ca 25 dubbele koekjes)
40 g zachte boter
1 ei
1 pot (400g) hazelnoot-chocoladespread (bv Nutella)
185 g zelfrijzend meel
cacaopoeder om af te werken

en verder 2 bakplaten bekleed met bakpapier

Werkwijze
Verwarm de oven voor op 180°C

Klop in een kom de boter, het ei en 235 g Nutella met een mixer in 2-3 minuten dik en romig. Voeg al kloppend geleidelijk het meel toe, het resultaat is een vrij kleverig deeg.
Vorm met bebloemde handen balletjes van steeds 1 theelepel deeg; dat zullen er ca 50 zijn. Leg de balletjes met ca 2cm tussenruimte op de bakplaat en bak ze ca 7 minuten in de oven tot ze stevig aanvoelen. Laat ze vervolgens op een rooster afkoelen.
Smeer de overgebleven choco op 25 koekjes en druk er de overige tegenaan. Serveer met bestoven cacao.

Ons verdict
de koekjes zijn heel snel gemaakt; het draaien van de bolletjes is wel een vrij ‘vetttige’ bedoening (ik zou het zelf met twee lepeltjes doen maar Maya stond paraat om alle bolletjes te draaien), het bakken gaat snel dus hou de oven wel in de gaten.
De smaak zit goed, de koekjes zijn nog een beetje zacht, persoonlijk vind ik ze ook zonder extra chocopastalaagje erg lekker en misschien is een andere romige vulling ook wel een optie.

 

Ik haalde dit recept uit Delicious (Valli Little), 60x zoete recepten.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *