In de keuken en de tuin

Het grootste deel van de examens is achter de rug maar (helaas) nog niet allemaal: het laatste weekend betekent voor Maya nog Grieks en wiskunde studeren. Bijgevolg geen grote plannen voor het weekend maar dat betekent niet dat er daarom niets gebeurde.

Op zaterdag maakte ik van het mooie weer gebruik om nog eens wat werk in de tuin te verzetten: we gingen om een aantal bloeiende struiken, forsythia (Chinees klokje), spiraea (spierstruik blijkbaar in het Nederlands) en schattige krentenboompjes (alhoewel, zo klein blijven amelanchiers precies toch niet, lees ik intussen).

  

Intussen zijn ze allemaal geplant en is het nu afwachten of ze tevreden zijn met hun plekje of niet. Het feit dat het allemaal bloeiende planten zijn, maakt mij in elk geval extra blij want op die manier wordt onze tuin ook de bijtjes en de vlinders langzamerhand wat interessanter. Tips voor sterke en onderhoudsarme planten zijn trouwens altijd welkom.
Ik kocht ook tijm en peterselie en plantte ze samen met bieslook en een soortement sla (exemplaartje dat de winter heeft overleefd) samen in één grote kruidenpot. Hopelijk kan ik de komende maanden regelmatig oogsten 🙂

De uitgebloeide narcisjes en blauwe druifjes verhuisden intussen van binnen naar buiten. Op termijn wil ik graag een volledige hoek vol lenteknolletjes hebben. Op die manier gaat het weliswaar langzamer dan meteen een heel stuk grond vol planten maar voorlopig blijf ik gaan voor de aanpak ’traag maar gestaag’ en vermijd ik dat een volledige aanplant mislukt. Toen de vlinderlavendel vorig jaar de winter niet overleefd had en de ‘klassieke’ wel, besloot ik enkel nog klassieke planten bij te kopen en intussen doen die het allemaal uitstekend 🙂

Ik genoot (uiteraard) ook nog even van het heerlijke zonnetje op ons terras met een koffie en een boek.
’s Avonds besloten we samen te klinken op de mooie dag en op een goede afloop van de examens.

Ik maakte meteen ook een zomerse salade met honingzoete kerstomaatjes, zongedroogde tomaatjes en de (of toch onze) eerste Belgische aardbeien, heerlijk van kleur en smaak!

Op zondag was het iets frisser en ging ik vooral in de keuken aan de slag. Ik maakte er o.a. ricotta pancakes voor ons studentje en met de aardbeien erbij smaakten die dubbel zo lekker (en de resterende pancakes zijn voor het ontbijt morgen). Ik screende ook nog een aantal magazines op interessante receptjes (lees: eenvoudig en snel) maar die zullen pas later worden getest.

Tussendoor werden er ook nog andere huishoudklusjes aangepakt en voor we het wisten was het weekend alweer voorbij. Misschien moeten we het dit weekend maar op het zomeruur steken 😉

 

4 reacties op “In de keuken en de tuin

  1. Dat traag maar gestaag is niet slecht voor een tuin. Het gevaar van alles direct willen is dat er teveel bij mekaar staat. Ik ben daar vroeger wat al te enthousiast mee geweest.
    Hier staat al jaren een krentenboompje. Ik denk dat het niet hoger is dan 2.5m. je moet daar nooit aankomen en het g/heeft prachtige bloesem.

    1. ’t is soms echt zoeken naar de juiste plant op de juiste plaats (bij lavendel heb ik bv duidelijk gemerkt dat de klassieke variant beduidend sterker is dan de misschien iets mooiere vlinderbloemige). Veel succes met de zoektocht (soms kunnen kruiden zoals tijm, rozemarijn, maar ook munt of citroenmelisse een mooi en verrassend alternatief zijn)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *