Zelf granola maken, ik zag het al zo vaak voorbij komen maar het kwam er niet van bij mij. De voorbije kerstvakantie bleek echter het ideale moment om daar toch eens werk van te maken. Ik zocht wat rond online en vond bij Solo Open Kitchen een eenvoudig receptje om te testen (met ingrediënten die ik ook effectief in huis had).
Ingrediënten
- 150 g havermout
- 50 g gehakte noten (dat werden okkernoten uit papa’s tuin, eigen kweek dus)
- 50 g zaden/pitten (het moment om die mengeling die ik al enkele maanden in de kast staan had eindelijk eens te gebruiken)
- 3 el ahornsiroop of honing (ik ging voor de siroop vooral omdat ik die geur zo heerlijk vind)
- 2 el kokosolie (of zonnebloemolie)
- 2 el water
- 2 tl kaneel
- 1 tl vanille-extract optioneel kardemom (niet in huis dus niet gebruikt)
- 75 g rozijnen en gedroogde cranberries
werkwijze
Verwarm de oven voor op 150°C.
Doe alle droge ingrediënten in een kom en voeg de vloeibare toe, goed mengen.
Stort alles op een bakplaat waarop je een vel bakpapier legt en strijk mooi uit.
Laat 10 min bakken in de oven, schep om en laat vervolgens nog 10 min bakken.
laat vervolgens afkoelen, voeg de bessen toe (ik liet ze voorlopig achterwege eigenlijk) en doe in een pot.
Heerlijk genieten (en de geur is effectief super)!
Ik wil dat ook al een eeuwigheid maken. Bedankt om dit te delen. Na de verhuizing ga ik ermee aan de slag.
Veel succes! Met de verhuis en met de granola 😉
Ik vind dat heel lekker maar probeer het niet te eten (en eet dan gewoon muesli of havermout) omwille van de suiker die er toch inherent altijd inzit. Of kan je suikerloze granola ook maken. (ja ik tel honing ook als suiker…’t gaat me hem om mijn bloedsuikerspiegel).
Ik denk dat je deze granola eigenlijk ook wel perfect zonder honing kan maken, misschien iets meer kokosolie toevoegen?