Tonijnburger

Regelmatig kom je wel eens een receptje tegen voor een zalmburger, deze keer vond ik er in Simply You (het gratis magazine van Carrefour) eentje voor ’tonijnkroketten’ (maar ik noem ze liever burger omdat ze toch die vorm hadden op de foto).

Ik bleek alle ingrediënten in huis te hebben en dus werd het recept getest 🙂

Ingrediënten
1 (groot) blik tonijn (280g)
2 eieren
50 g diepvrieserwtjes
50 g bloem
45 g mozzarella, in stukjes
40 g light room
3 el bieslook, gesnipperd
olijfolie

Werkwijze
Kook de erwtjes 5 min in gezouten water en giet af.
Verkruimel de tonijn in een grote kom, voeg de eieren toe en meng. Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe en meng opnieuw.  Ik had een kleiner blik tonijn in huis en de portie mozzarella was groter, dus werd het bij mij iets minder tonijn en iets meer mozzarella dan de opgegeven hoeveelheden. Ik voegde ook iets meer bloem toe omdat het geheel nogal vochtig bleef (en liet om dezelfde reden de room achterwege).
Verhit wat olie in een grote pan. Vorm kleine burgers en bak goudbruin langs beide zijden.

Serveer met pasta of puree of leg ze op een broodje en maak er een ‘echte’ burger van, aan jou de keuze 😉

Note to self: volgende keer extra kruiden, nu opgelost door een sausje te maken met veel mosterd, beetje mayo en grote lepel Griekse yoghurt

Smakelijk!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *