Ik hou van scones, zeker met room en marmelade maar ook de hartige. Deze keer probeerde ik een nieuw receptje uit dat ik ooit eens noteerde.
Ingrediënten
30 g boter
1 kleine ui, fijngehakt
250 g zelfrijzende bloem
snuifje zout
50 g parmezaanse kaas
1,25 dl water
1,25 dl melk
cayennepeper
Werkwijze
Verwarm de oven op 200-210°C. Smelt de boter en fruit de ui glazig, laat iets afkoelen.
Meng bloem, zout en kaas in een kom. Voeg de ui en bijna alle melk en water toe. Meng tot een zacht deeg, voeg meer vocht toe indien nodig.
Deeg voor scones moet luchtig blijven anders worden de scones taai. Meng daarom met een mes (of vork) en kneed slechts kort (of niet, wanneer je zoals ik niet echt een fan van kneden bent 😉 )
Steek rondjes uit het deeg of maak kleine bolletjes. Leg ze op een bakplaat en bestrooi licht met cayennepeper.
Bak ze bruin in 10-12 min.
Je hoeft niet te wachten tot ze afgekoeld zijn, warm en vers uit de oven zijn ze minstens even lekker 😉