Iets zoet maar toch liefst nog een beetje gezond, met dit receptje voor een chocolade-bananencake deed ik alvast een poging 😉
Goed voor 6 tot 8 porties
voorbereidingstijd 20min – baktijd 1u – rusttijd 20min
ingrediënten
3 rijpe bananen
1 el olijfolie
230 ml amandelmelk
250g bloem
2 el cacaopoeder
100 g bruine suiker
8g bakpoeder
1tl kaneelpoeder
1 snuifje zout
50g chocoladedruppels
Werkwijze
Prak in een schaal de bananen fijn met een vork en voeg de olijfolie en de amandelmelk toe. Meng in een andere kom alle droge ingrediënten: bloem, cacaopoeder, bruine suiker, kaneel, zout en chocoladedruppels. Schep er vervolgens het bananenmengsel onder. Mijn bord met banaan was iets te klein om alle melk toe te voegen, ik goot ze gewoon zo bij het droge mengsel samen met de geprakte banaan, werkte even goed 😉
Bekleed de taartvorm met bakpapier en giet er het deeg in (of doe zoals ik en neem een siliconen bakvorm). Bak gedurende 1u in een voorverwarmde oven op 180°C. Controleer of het deeg gaar is door er met de punt van een mes in te prikken (als die er droog weer uitkomt, is de taart klaar). Laat volledig afkoelen en haal dan pas uit de vorm.
Het resultaat was een stevig gebak waarvan ik met plezier ook ’s morgens een stukje at 🙂
Voor een versie zonder suiker, nog gezonder dus, kan je ook dit recept voor bananenbrood eens proberen.
Smakelijk!
Dit is zowaar vegan gebak. Ik ben altijd op zoek om de dochter met iets nieuws te verblijden. Komt op mijn lijstje dus.
Inderdaad (ik dacht achteraf nog dat ik het er misschien had moeten bijzetten), hier werd het alvast erg gesmaakt (vandaag het laatste stukje verorberen) 🙂
Ik hou van je schrijfstijl. Je hebt het goed gedaan!
thnx!