Ik ga wel eens vaker online op zoek naar kook- en bakinspiratie. Zo ontdekte ik o.a. de instagram account en de website van Opmijntalloor. Elisa & Davy hebben een passie voor lekker eten. Elisa kreeg het culinaire als het ware met de spreekwoordelijke paplepel mee, haar ouders startten meer dan 30 jaar geleden het alombekende Ristorante Firenze in Gent op. Samen met Davy’s passie voor fotografie en marketing ontstond Op Mijn Talloor.
Je vindt er simpele, maar heerlijke gerechten met een twist en nog eens mooi in beeld gebracht ook 🙂
Onlangs testte ik zelf eens een van hun receptjes uit en de risicoloze ricottamousse was gewoon te lekker om hier niet te delen.
Wat heb je nodig?
- 250g ricotta
- 100g suiker (ik ging voor 70g en dat bleek ruim voldoende)
- 250 ml room (min 35%)
- 150g pure chocolade
- 150g speculaas
Wat moet je doen?
- Meng de ricotta met de suiker tot een gladde massa.
- Klop de room op tot yoghurtdikte. Meng de room vervolgens voorzichtig onder het ricottamengsel.
- Hak de chocolade fijn en voeg ze toe aan de mousse.
- Doe de speculaas in een vershoudzakje en klop het met een deegrol fijn tot crumble. (Ik legde onder mijn houten plank nog een handdoek, kwestie van het geluid een klein beetje te dempen 😉 )
- Dresseer: doe eerst een laagje crumble onderaan in het glas en vervolgens ricottamousse. Herhaal dit tot het glaasje gevuld is.
Ik verdeelde de hoeveelheid mousse in 6 niet zo kleine glazen en die portie was ruim groot genoeg. Op een dessertbordje zou ik zeker voor een kleinere hoeveelheid gaan en dan heb zeker genoeg voor 10-12 glaasjes.
Hou je ook van eenvoudige recepten met een twist? Neem dan zeker eens een kijkje op de site van Opmijntalloor, je kan je trouwens abonneren op hun wekelijkse nieuwsbrief.
Smakelijk en geniet van deze Royale Ricottamousse!
je bent wel een zoetekauw eh…’k laat dit soort desserts meestal aan mij passeren. Al lijkt dit nog wel mee te vallen als ik de chocolade er zou uitlaten.
Ik hou wel van een zoet dessertje zolang het maar niet te zoet is en met het merendeel van de taarten doe je mij eigenlijk geen plezier al zou je hier soms anders denken 😉
Voordeel van zelf iets te maken, is dat je sowieso het aandeel suiker kan beperken tov het originele recept