Wanneer het regenachtig of killig is dan heb ik nog meer zin dan anders in iets lekkers voor bij de koffie. Een eenvoudig receptje voor een stukje gebak dat test ik dan ook graag eens uit (en wanneer er chocolade aan te pas komt, dan weet ik dat ik zal scoren bij de huisgenoten) 🙂
Voor een taart voor ca. 8 personen heb je volgende ingrediënten nodig
180 g donkere chocolade
140 g boter
4 eieren
120 g kristalsuiker (ik nam er uiteindelijk maar 100 g)
180 g amandelpoeder
1 snuifje grof zeezout
voor de afwerking
amandelschilfers, bloemsuiker
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 180°C. Breek de chocolade in stukjes en verdeel boter in blokjes. Laat ze samen smelten.
Klop in een kom de eieren met de suiker witschuimig. Giet er het mengsel van de gesmolten chocholade en boter bij, meng er vervolgens het amandelpoeder en het zout door. Klop alles goed op tot een homogeen deeg.
Giet het deeg in een taartvorm en bak ongeveer 40 minuten in de oven.
Laat afkoelen en haal dan uit de vorm.
Werk af met amandelschilfers en bloemsuiker (ik smeerde eerst een beetje abrikozenjam op de taart zodat de amandelschilfers beter bleven liggen).
Verdict
Een lekker en niet al te zoet taartje.
Je kan trouwens perfect de suiker vervangen door 3 fijngehakte dadels. Voor extra crunch kan je nog gehakte amandelen of amandelschilfers door het deeg mengen.
Smakelijk!
Inspiratie voor dit recept haalde ik uit Carrefour magazine (april 2021)