Tegenwoordig zie je de potjes skyr in ongeveer elk grootwarenhuis bij de afdeling yoghurt staan. Het recept waarvan hier sprake bevat echter mascarpone en Griekse yoghurt, maar geen skyr en toch heeft het als titel IJslandse skyr.
Ik dacht dan ook dat het om een vrije interpretatie van een recept door mijn vader ging, maar blijkbaar haalde hij de spreekwoordelijke mosterd bij Dagny Ros die het receptje op Njam-TV deelde.
Het is zo heerlijk eenvoudig om maken en verfrissend lekker dat ik het hier ook graag deel.
Ingrediënten (4p)
- 200 gr mascarpone
- 2 vanillestokjes
- 300 gr volle Griekse yoghurt
- 1 à 2 el rietsuiker
- 250 gr rode vruchten (diepvries)
- 2 grote meringues
- verse muntblaadjes (decoratie)
Bereiding
Haal de diepgevroren rode vruchten uit de diepvries en laat half ontdooien.
Meng de mascarpone met de yoghurt.
Snij de vanillestokjes doormidden en voeg het vanillemerg toe aan het mengsel.
Voeg de suiker toe en meng tot een homogeen mengsel en voeg de roe vruchten toe.
Verkruimel de meringues en voeg toe. (*)
Serveer in dessert glazen en werk af met verse munt. Bij mij werden het deze keer kleurige kommetjes.
Smakelijk!
(*) ik verving de meringue door wat verkruimelde boudoir koekjes die ik nog liggen had en dat werkte ook (al ga je dan misschien nog meer richting tiramisu met het recept)