Snelle en eenvoudige gerechtjes op tafel zetten, dat doe ik graag. Complexe gerechten met veel bewerkingen of een lange bereidingstijd daar steek ik liever mijn voetjes voor onder tafel 😉
Om snel iets op tafel te krijgen, gebruik ik uiteraard soms wel eens een ingrediënt dat al een beetje voorbereid werd. Eén van de dingen die ik vrij recent ontdekte, zijn gnocchi die je enkel nog even moet aanbakken in de pan. Zo nu en dan staan die wel eens in snelverkoop en dat leek me het ideale moment om hier eens een gerechtje mee te maken. Toeval wou dat ik ook net ergens een eenvoudig receptje gelezen had, dat me wel lekker leek.
Ingrediënten
- gnocchi
- hazelnoten
- pompoenpuree
- spekreepjes
- roomkaas
- een grote pan
Bereidingswijze
- bak de spekreepjes krokant
- hak de hazelnoten in stukken en voeg toe
- voeg vervolgens de gnocchi toe en laat ze even aanbakken
- voeg de pompoenpuree toe (ik heb doorgaans wel enkele porties in de diepvries zitten, heel handig dus om extra snel je gerecht af te werken)
- vul aan met nog enkele lepels roomkaas, bv type Philadelphia, maar ook mascarpone kan of zelfs een restje room (gewoon even kijken wat er nog in de ijskast staat en je gerecht een extra romig kantje kan geven)
- afkruiden met peper en eventueel wat zout of lookpoeder of andere kruiden die je lekker vindt
Meer is er niet aan, nauwelijks een receptje te noemen, maar heel lekker en supersnel klaar!
‘k denk dat mijn kinderen bij gnocchi hun neus zouden optrekken wegens onbekend, maar met ham en kaas erin zou ik hen wellicht tot proeven aanzetten
Niet altijd evident hé nieuwe zaken, maar is uiteindelijk heel neutraal van smaak en als ze aardappelen lusten dan komt dit ook wel goed