Tussendoortjes

Ik probeer hier regelmatig werk te maken van een gezonde(re) snack, om mee te nemen in de lunchbox of om thuis op te eten. En ja, natuurlijk kan dat ook gewoon een stuk fruit, wat noten of een yoghurtje zijn, maar zo iets extra dat is ook wel eens fijn. Wanneer je die snack zelf maakt, dan weet je ook perfect wat de ingrediënten zijn. Het zou de eerste keer niet zijn dat ik een receptje wel eens wat naar mijn hand zet afhankelijk van wat ik in huis heb of om het maakproces nog wat te vereenvoudigen of te versnellen 😉

2 receptjes, eentje hartig en eentje zoet, ter inspiratie.

Broccoli flatbread

Ongeveer een jaar geleden zette ik het recept online op deze blog en ik gebruik het nog steeds. De voordelen zijn legio:

  • weinig ingrediënten (broccoli, paar eitjes, amandelmeel en kruiden naar keuze),
  • snel klaar (hakken, mengen, 20 minuten bakken in de oven en klaar)
  • gemakkelijk een week te bewaren in de frigo of langer in de diepvries
  • vlot mee te nemen voor onderweg, maar ook lekker als extraatje op tafel of zelfs bij de apero

Date bark (dadelreep met chocolade en extra’s)

Ik had de hype helemaal gemist, maar toen ik een variant op het recept zag voorbijkomen bij Tine van Innersparkle wou ik dit meteen ook eens proberen en zowel Maya als ik werden fan 🙂

Opnieuw zelfde verhaal:

  • weinig ingrediënten (medjol dadels, chocolade, en in dit geval speculoospasta, maar er zijn ook varianten met noten zag ik al)
  • snel klaar (dadels snijden en naast elkaar open leggen, tussen bakpapier platrollen tot één geheel, insmeren met pasta en gesmolten chocolade, afwerken met beetje zeezout en in de diepvriezer steken)
  • gemakkelijk te bewaren in de diepvries (maar lang ligt die daar niet wegens te lekker)
  • eerder eentje om meteen (thuis) op te eten, want het lekkers wanneer ze echt koud zijn (je kan vrij gemakkelijk een stuk afbreken of afsnijden wanneer je de ‘plaat’ even uit de diepvries haalt – ik wikkel ze gewoon in het bakpapier waartussen ik de dadels heb plat gerold)

Ik maakte intussen ook al een variant met amandelpasta in plaats van speculoospasta, ook dik OK. Wel opletten dat ik de volgende keer smeer langs de opengesneden dadelkant, dat is net een tikje handiger.

2 reacties op “Tussendoortjes

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *