Chocomousse op 123

Supersnel, supersimpel én superlicht, beter kan je toch niet hebben voor een dessertenrecept?

Zo nu en dan heb ik wel eens eiwitten over, soms steek ik die in de diepvries voor later, soms verwerk ik ze meteen in een eenvoudig dessert. En als ik zeg eenvoudig dan bedoel ik ook eenvoudig: ik gebruik immers slechts 2 ingrediënten, eiwitten en (donkere) chocolade. Ook de verhoudingen zijn heel eenvoudig: per eiwit één reep, indien eiwit van grote eieren (of om extra goed de chocolade door te smaken) dan durf ik er nog een reep extra bij doen.

chocolademousse1 chocolademousse2

Met twee ingrediënten is ook het recept uiteraard heel eenvoudig. Breek de chocolade in stukjes en smelt ze au bain marie of (met een geutje melk erbij) in de microgolf (dat is nog sneller / gemakkelijker). Ondertussen klop je de eiwitten stijf tot je de pot ondersteboven kunt houden. Vervolgens moet je enkel nog het eiwit onder de chocolade mengen (of andersom, de chocolade bij het eiwit, maakt allemaal niet zoveel uit maar het eerste is meestal iets makkelijker).

chocolademousse3

Ik voeg geen extra suiker of room toe, dat zorgt ervoor dat de mousse heerlijk luchtig blijft en ook niet te calorierijk wordt (voor wie daar belang aan hecht).  Bij een vorige bereiding kwam mijn eiwit uit de diepvries en was het nog maar net ontdooid toen ik het al opklopte. Dat ging uitermate goed maar ik had dus ijskoud eiwit. Toen ik mijn gesmolten chocolade bij het eiwit deed (chocoladepot was te klein om het eiwit erbij te doen en ik had geen zin om nog een pot vuil te maken), begon de chocolade meteen een beetje te stollen. Resultaat: chocomousse met kleine stukjes chocolade in, verrassend lekker 😉

2 thoughts on “Chocomousse op 123

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *