Griekse yoghurtcake met bessen

De laatste tijd blijf ik precies een beetje hangen in de recepten die ik ken, maar een cakereceptje uit De Zondag, de gratis krant die je in het weekend kan meenemen bij de bakker, leek me toch de moeite waard om eens te proberen.

Het recept werd ingestuurd door een Veronique die het zelf online vond. Ik had alle ingrediënten in huis en zorgde voor vers gebak op zondag bij de koffie.

Ingrediënten

  • 200 g suiker (het recept sprak van 215g, maar ik neem standaard vaak iets minder)
  • 175 g Griekse yoghurt µ
  • 3 eieren
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 1/2 tl vanille-essence
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • snuifje zout
  • 150 g blauwe bessen (en/of frambozen), ik combineerde beide (en mengde zelfs 200g bessen onder het beslag omdat dit toevallig de inhoud van de 2 potjes diepvriesbessen was, dat bleek niet te veel)
  • rechthoekige cakevorm (ca 26 cm)

Werkwijze

  • Verwarm de oven op 180° C
  • mix de suiker, de Griekse yoghurt, de eieren, de vanille-essence en de zonnebloemolie in een kom
  • spatel de (gezeefde) bloem en het snuifje zout door het beslag
  • roer tot je een glad beslag hebt
  • schep de bessen door het beslag
  • giet het deeg in de (ingevette) bakvorm
  • bak 60 min in de voorverwarmde oven
  • laat afkoelen en geniet!

Voorwaar een lekkere cake die ook de volgende dagen met plezier gegeten werd bij een kop koffie of thee.

2 thoughts on “Griekse yoghurtcake met bessen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *