Experiment met haloumi

Eigenlijk wou ik al een hele tijd eens iets klaarmaken met haloumi. Gegrilde kaas dat kon toch alleen maar lekker zijn? Toen ik in het grootwarenhuis een pakje haloumi zag liggen, besloot ik dan ook om er meteen eentje mee te nemen naar huis.
Ik keek even links en rechts op het internet en besloot toen zelf iets in elkaar te flansen met wat ik nog in de ijskast en de voorraadkast vond.

Ik zag bij Jamie Oliver iets over haloumi met sesamzaadjes en dat leek me een goede basis om mee te starten. Ik deed een stevige geut olijfolie in een grote pan en perste er een dikke teen look in uit. Net zoals Jamie hou ik me niet meer bezig met het pellen van de look, gewoon zo door de pers duwen (veel gemakkelijker trouwens om nadien de pers uit te kuisen, het velletje van de look houdt alle achtergebleven restjes bij elkaar).
Terwijl de olie warm werd, sneed ik de haloumi in schijfjes en bestrooide elk schijfje rijkelijk met sesamzaadjes die ik er zachtjes in duwde.

Terwijl de kaas lag te bakken in de pan goot ik er gauw nog een geutje notenolie bij voor extra aroma. Ondertussen beetje couscous gegaard, zongedroogde tomaatjes, kerstomaatjes en olijven gesneden, dat restje komkommer kon er ook nog wel bij en een beetje gehakte amandelnoten.

Het geheel gemengd in een kom, gebakken haloumi er bovenop en de olie met de sesamzaadjes als ‘sausje’ over de couscous gegoten. Ik vond het gerechtje best lekker (al vond ik de haloumi relatief zout), dochterlief was slechts half overtuigd. Als ik het nog eens maak, zal het wellicht enkel voor mezelf zijn vermoed ik.

haloumi

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *