Paasvakantie

De paasvakantie kwam en ging, ze duurde lang en toch weer niet, ze was rustig en intens tegelijk.
We startten met onze verhuis in het eerste weekend, de vele voorbereidingen zorgden er mee voor dat alles uiteindelijk (achteraf bekeken) vrij snel en efficiënt verliep. Verbeterpunten zijn er altijd en die nemen we ook wel mee voor de volgende keer.
Na het verhuizen volgden ook de uitpaksessies, niet evident wanneer je tussendoor nog moet gaan werken, maar ook hier verliep alles eigenlijk best vlot. Andermaal wierp de goede voorbereiding zeker vruchten af: geen overtollig materiaal meegenomen en een vrij goed zicht op wat waar moest komen.
Dochterlief merkte weinig van de verhuisbewegingen, zij mocht een weekendje bij oma en opa logeren en op zondag stond er voor haar zelfs een dagje paardrijden op het programma. Toen ze op zondagnamiddag terug naar Gent kwam, kon ze meteen haar nieuwe kamer in gebruik nemen en de woning verkennen.

In het midden van de paasvakantie mochten we feesten want neef S trouwde met zijn lieve S. Het werd een gezellige avond waarbij we lekker uit de bol gingen op de dansvloer. Maya bleef logeren bij BFF M en ook voor ons werd het nog even gezellig bijpraten met mamaM toen we haar de volgende dag gingen ophalen.

Ondertussen deden we nog een beetje van housewatching en hielden we een allerliefste kater gezelschap terwijl z’n baasjes op vakantie waren. Met die baasjes hadden we trouwens nog een uitermate gezellige afsluiter van de paasvakantie. Langsgegaan bij een opendeurende woonwinkel waar we altijd ons goesting zien en nog steeds verliefd zijn op dezelfde zetel (we hebben alvast een plekje voorzien in het nieuwe huis, maar dat is nog even wachten). Vervolgens samen genieten van een broodmaaltijd in een fijne stadstuin onder een stralende lentezon. Om de vakantie helemaal af te sluiten, maakten we nog een fietstochtje in de groene, zuidelijke rand van Gent.

Kortom, meer moet dat niet zijn om je helemaal in vakantiestemming te voelen. Genieten van kleine dingen en een iets trager tempo aanhouden om alles nog beter te kunnen opnemen. De batterijen zijn terug opgeladen en het zal nodig zijn want er wacht nog een veel grotere verhuis…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *