True Beans

Gent wordt de laatste tijd zowat overspoeld met nieuwe leuke plekken om iets te eten of te drinken. In de Jan Breydelstraat, dichtbij ons favoriete Designmuseum en het kleine Appelbrugparkje, vind je al enige tijd True Beans. We stonden er al verschillende keren voor de deur maar telkens bleek de plek volledig volzet. Deze keer, een ietwat rustige zondag in augustus, kort voor de middag, zagen we onze kans schoon. Er was duidelijk nog plaats vrij en wij dus naar binnen. Bleek dat er niet enkel achteraan nog behoorlijk wat zitjes vrij waren, maar dat nu ook de volledige kelderverdieping was ingericht met zowaar een piepklein terrasje aan de waterkant.
De kelderverdieping kreeg een aparte naam ‘Waterside’ en kan trouwens worden gereserveerd voor kleine private events, van vrijgezellenavond tot babyborrel of verjaardagsontbijt.

WP_20150809_052 WP_20150809_054

We waren aangenaam verrast door de leuke inrichting, zowel boven als beneden, maar kozen toch voor een plekje buiten op het kleine terrasje. Heerlijk om met ons tweetjes in alle rust te genieten en wat bij te praten zonder dat er passanten mee in je bord zitten te kijken. De bootjestoeristen zitten nog ietsje lager al kregen we van enkele ook een vriendelijk ‘smakelijk’ toegeworpen waarvoor wij even vriendelijk bedankten en hen een fijne vaart wensten.

We wierpen een blik op de kaart, ons gebracht door de supervriendelijke mama van de uitbaters. Ik ging voor een latte macchiato en een pot yoghurt vol lekkers (blauwe bessen, gojibessen, honing, zaden, …). M. ging voor een Club sandwich kip (Himschoot brood, kip, groentjes en tortilla chips & dip on the side) en een biertje. Op de kaart vind je trouwens verschillende vegan en super food opties en sapjes die ik ook zeker nog eens wil komen proeven.

WP_20150809_056                WP_20150809_057

True Beans is een heel aangename plek om te vertoeven. De inrichting is knap en gezellig met originele toetsen, de bediening uitermate vriendelijk. Je moet hier niet zijn voor een (Belgische) cappuccino met slagroom of een cola maar wel voor een verse koffie al dan niet met melkschuim, een originele smoothie, heerlijk ontbijt of afternoon tea met vegan alternatieven, …

WP_20150809_058       WP_20150809_059

Kortom, hier zien ze ons zeker nog terug want die afternoon high tea op zondag die wil ik zeker nog eens uitproberen en met het Designmuseum in de buurt wordt dat gegarandeerd een op voorhand geslaagde zondag 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *