Chocolade-bananenbrood

Ik zag al heel vaak bananenbrood voorbijkomen bij andere mensen of hoorde hen erover praten maar had dat eigenlijk nog nooit zelf gemaakt. In het boek Power van Claudia Van Avermaet bleek er echter ook een recept te staan en dus besloot ik dat eens uit te testen.

Ingrediënten

300 g speltmeel
50 g kokosschilfers
1 el bakpoeder
1/2 el baking soda
40 g cacaopoeder
4 bananen
250 ml amandelmelk
2 el kokosolie
6 dadels (of 2 el honing)

topping (optioneel): 4 el gebroken walnoten, 4 el gepofte spelt of rijst

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 180°C
Doe het speltmeel, de kokosschilfers, het bakpoeder, de baking soda en een snuifje zout in een grote kom. Meng goed en voeg ook het cacaopoeder toe.

Mix de bananen samen met de amandelmelk, de kokosolie en de dadels of honing tot een glad beslag. Voeg alles bij het mengsel in de kom en meng tot een stevig deeg.

Neem een bakvorm, bekleed met bakpapier en doe er het deeg in. Bestrooi met walnoten en gepofte spelt of rijst.
Bak gedurende 50-55 min in de oven.

Resultaat is een stevig broodje dat goed vult. Ideaal als tussendoortje op het werk of op school.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *