Easy peasy quiche

Er verschijnt hier vrij regelmatig eens een quiche op tafel: dat gaat snel, is eenvoudig en ook ideaal om restjes te verwerken als die er zijn. Ik ga dus wel voor de snelle zelfgemaakte versie zonder zelf deeg en zo te maken, maar toch lekkerder dan veel gekochte exemplaren.

Nodig

Bladerdeeg
Een ei (of twee)
Potje Boursin Cuisine (kies de smaak die je zelf het lekkerst vindt of best past bij jouw andere ingrediënten)
Gemalen kaas, om af te werken
Verder vulling naar keuze, ik ging deze keer voor een portie prei uit mijn diepvries, een pakje gerookte zalm en een pakje fetakaas maar de mogelijkheden zijn eindeloos

Hoe ga ik te werk?

Deeg in bakvorm leggen, ik leg het blaadje boterpapier in mijn vorm zo moet ik die niet insmeren en kan ik mijn quiche na het bakken ook gemakkelijk uit de vorm nemen.
De vulling in stukjes snijden, indien nodig (bv bij spekblokjes) vooraf een beetje afbakken, en op het deeg leggen.wp_20161126_10_57_36_pro
In een apart kommetje de Boursin Cuisine samen met het eitje loskloppen en over de vulling gieten.

Afwerken met verse of gedroogde kruiden en gemalen kaas.
In de oven steken, gemiddeld een half uurtje op 190-200°C maar altijd wat afhankelijk van jouw oven en de ingrediënten.

Ondertussen heb je tijd om nog even iets anders te doen en daarna smullen maar 🙂

wp_20161126_12_17_32_pro

 

2 thoughts on “Easy peasy quiche

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *