Spekkenfestival 2015 – Waarschijnlijk zullen we het nooit weten

Op de voorlaatste dag van het Spekkenfestival keken wij naar “Waarschijnlijk zullen we het nooit weten” van Brulschaap, een gezelschap uit het Antwerpse.

Deze keer een volledige lege scène, op een groen tapijt en vier spelers na (of beter, 3 spelers en een violist, maar dat is eigenlijk ook een speler natuurlijk :)) Helemaal anders dan wat we de voorbije dagen te zien kregen en dus waren we erg benieuwd naar wat komen zou.
Een boom, een spin en een onzichtbare (die je toch kon zien maar die niet kon spreken) vertellen elk het verhaal van de kapitein en de violist. Elk vanuit hun eigen standpunt, zoals zij het gezien hebben en voor waar aannemen. Terwijl ze het verhaal vertellen, moeten de anderen het helpen uitbeelden.

KBG_0918 KBG_0925

De voorstelling moet het volledig hebben van de prestaties van de acteurs, zij brengen het verhaal ook letterlijk in beeld want een decor is er niet. Op een appel en een rubix cube na worden er ook geen attributen gebruikt. En toch is de voorstelling zeer beeldrijk: er wordt gespeeld met taal en er wordt uitgebeeld, vooral bij de onzichtbare man leidt dit steevast tot humoristische situaties. De verhalen van de personages zijn sterk, de fantasie van het publiek wordt geprikkeld en iedereen is ‘mee’, hoe gek het verhaal ook wordt.

KBG_0924 KBG_0926 KBG_0927

Brulschaap brengt een aantrekkelijke, lichtjes absurde voorstelling met heel wat humor. Er wordt niet teruggegrepen naar bekende verhalen of een boeiend decor om de voorstelling op een of andere manier herkenbaarder of flitsender te maken, de acteurs staan er en hebben genoeg aan zichzelf en elkaar om het jonge publiek te boeien. Een origineel en knap staaltje kindertheater. Andermaal een aanrader.

KBG_0928

Zelf ook zin gekregen om een voorstelling mee te pikken? Je hebt nog één dag de kans. Het volledige programma vind je terug op www.spekken.be Je kan tickets online bestellen of last minute misschien nog een ticketje kopen ter plekke voor zover de voorstelling niet is uitverkocht.

KBG_0931

One thought on “Spekkenfestival 2015 – Waarschijnlijk zullen we het nooit weten

  1. Beste, deze recensie doet me erg plezier. Het is een mooi eindejaarscadeau!
    Zeer welkom op andere brulschaapvoorstellingen. U kan ons volgen op http://www.brulschaap.com of op onze facebookpagina.

    Vriendelijke groeten,
    Margot De Ley, artistiek leidster van Brulschaap, schrijfster/regisseur van Waarschijnlijk zullen we het nooit weten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *