1000 plekken in België

Dit voorjaar bracht ik een leuk boek mee uit de bibliotheek: 1000 plekken die je écht gezien moet hebben, van Gert Corremans en Koen De Langhe. Een heel stevig boek trouwens, 544 pagina’s vol foto’s en bijna A3-formaat groot, goed voor heel wat kijk- en leesplezier.

Door de vele foto’s krijg je bij het doorbladeren van het boek vooral een overzicht van de vele mooie plekjes die er in ons land te vinden zijn en aangevuld met kleine stukjes tekst geven ze heel wat inspiratie voor uitstapjes in eigen land. Je neemt er als het ware spontaan een lijstje bij om de namen van de locaties te noteren waarover je meer informatie wil verzamelen voor een uitstapje. Die extra info moet je wel nog gaan opzoeken, het boek is immers meer een sfeer- en inspiratieboek dan een echte reisgids, al staan er hier en daar wel relevante websites vermeld (maar niet systematisch overal).

Wij maakten alvast ons persoonlijk lijstje op en zullen het zeker als extra inspiratiebron gebruiken om een daguitstap samen te stellen of een extra bezoekje in te lassen op de heen- of terugrit van een langere uitstap, zoals we al deden met een stop in Lavaux-Sainte-Anne bij onze terugkeer uit Luxemburg na een weekendje weg in de paasvakantie 🙂

Praktisch: het boek is uitgegeven bij Lannoo en verscheen in december 2021. Bij Bol.com kan je enkel pagina’s van het boek bekijken.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *