Broccoli flatbread

Al van in de kleuterschool maakte ik een lunchbox voor Maya, vanaf pakweg het tweede leerjaar deed ze dat zelf, elke dag opnieuw, het hele humaniora door. Ook nu neemt ze haar lunchbox mee naar de UGent, al was het maar omdat er dikwijls gewoon te weinig tijd is om aan te schuiven in het studentenrestaurant of om ergens een belegd broodje te gaan kopen.

Ik probeer er dan ook voor te zorgen dat er in de lunchbox al eens wat variatie zit en dat er ook tussendoortjes zijn om mee te nemen, want ook die zijn nodig om de kleine hongertjes te stillen. Uiteraard zitten er bij die tussendoortje ook ‘gewone, gekochte, voorverpakte koeken’, maar ik maak ook wel tijd voor gezonder alternatieven die toch vrij gemakkelijk mee te nemen zijn. De tussendoortjes die minder vlot mee te nemen zijn in de rugzak en op de fiets, die houden we wel voor tijdens het weekend en de vele studeermomenten thuis (maar daar schreef ik al vaker een postje over 😉 )

Naast de mueslirepen (waar ik zelf ook grote fan van ben), maak ik zo nu en dan ook broccoli flatbread. Supereenvoudig om te maken, weinig ingrediënten voor nodig en meteen ook een extra portie groente verwerkt in een eenvoudige snack. Een receptje dat ik hier dan ook graag deel, vooral voor mijn persoonlijk gemak want dan moet ik niet meer op zoek gaan in mijn receptenmappen naar de juiste verhoudingen van de ingrediënten 😉
Maar je kan het sowieso online op heel wat fora terugvinden. Dus bij deze,

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 2 – 3 eieren (beetje afhankelijk van de grootte)
  • 100 g amandelmeel
  • kruiden naar keuze, bv oregano, peper, zout, nootmuskaat, tijm ….

Werkwijze

  • Snij de broccoli in stukken en hak hem tot ‘rijst’ in de blender
  • voeg de eieren en het amandelmeel toe
  • kruid af naar eigen smaak
  • meng alle ingrediënten
  • verdeel op een bakplaat en druk aan tot een platte koek
  • bak in de oven gedurende 20 minuten op 200 graden C
  • laat afkoelen en snij in stukken/reepjes

Perfect een week in de koelkast te bewaren of langer in de diepvries

Ideaal als tussendoortje, maar ook als broodvervanger, extraatje in de lunchbox….

Smakelijk! Laat bij gelegenheid eens weten of jij dit ook zou maken en je het lekker vond.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *