Weekend in pictures

Het voorbije weekend, dat was nog even doorbijten tegen de koude en tegelijk ook genieten van de zon, dat was wandelen en rusten, dat was een beetje koken en vooral ook genieten van een overheerlijke brunchbox.

Door het koude winterweer weten steeds meer vogels de weg naar de voederplek in onze tuin te vinden (ik schreef er al eerder over). Het is erg leuk om gewoon te kijken naar de vele gasten die langskomen. Soms verzinnen we zelfs commentaar bij de tafereeltjes die we zien 😉 De voorbije dagen mochten we trouwens ook enkele nieuwe gasten verwelkomen: de koperwiek en de heggemus.

  

De beestjes hebben echt wel honger en eten stevig door (dat moeten ze ook wel als je weet dat sommige tot 10% van hun lichaamsgewicht kunnen verliezen in één vriesnacht!) Ze zijn immers afhankelijk van hun vetreservers om de winter(nachten) door te komen en kunnen extra voedsel dus goed gebruiken. Eten alsof hun leven ervan afhangt, kan je bij hen echt wel letterlijk nemen. En dus verdwijnen de appelschilletjes en de kaaskorstjes hier tegenwoordig niet in de vuilbak, maar worden ze in stukjes gesneden en samen met het strooivoer in de tuin gegooid en onze gevederde bezoekers zijn er maar wat blij om.

Aangezien mijn strooivoer op was en ik niet zo heel veel okkernoten liggen heb om bij te vullen, trok ik op zaterdagmorgen mijn stapschoenen aan en besloot richting De Pinte te wandelen om daar bij het Avevefiliaal enkele kilo’s strooivoer te halen (in de rugzak weegt dat nog niet zo hard door). Een mooie wandeling in de zon en de sneeuw, doorheen het parkbos, meer moet dat niet zijn om te genieten.

Ik kan enorm genieten van zonsop- en ondergangen. Wanneer het even kan, dan kijk ik ‘s morgens naar het opkomen van de zon vanuit onze zetel. Het grote raam in de leefruimte is dan een levend canvas waar ik niet op uitgekeken raak 🙂

Doorgaans sta ik tijdens het weekend wel wat meer uren in de keuken, maar wanneer de vrienden van Bodega een brunchbox in de aanbieding hebben dan zeg ik daar geen neen tegen 😉

Het werd een dagje genieten aan tafel. De box was zo uitgebreid dat we er een verhaal in 3 bedrijven van maakten. We gingen onze box vrij vroeg ophalen en begonnen met een uitgebreid ontbijt (assortiment broodjes en koffiekoekjes, yoghurt, verse fruitsla, granola, huisgemaakte frambozenjam, choco, tonijnsla, bordje kaas en charcuterie) met een glas rosé bubbels en vers geperste bloedsinaasappels.

Daarna trokken de huisgenoten richting manege en genoot ik even van de zon (achter glas in de zetel).
Deel 2 van de brunch bestond uit een overheerlijke burrata met zoete aardappel en pesto, een heerlijk roereitje met chorizo en pasta met de onovertroffen albondigas van het huis.

Na al dat heerlijks ging ik nog even wandelen. Ik bracht enkele boeken naar een ruilboekenkastje in de buurt waar ik zelf recent nog 2 fijne exemplaren vond die ik wil (her)lezen.

En daarna was het tijd voor het derde en laatste deel van onze brunchbox: overheerlijke chocoladetaart en een pancake met kaneelappeltjes en rodevruchtencoulis.

Het werd dus een erg rustig weekend maar eentje waar ik wel erg veel deugd van had (ik hoop voor u hetzelfde trouwens).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *