Pesto met walnoten en peterselie

De belangrijkste ingrediënten van een klassieke pesto zijn olijfolie, parmezaan, pijnboompitten en basilicum, dat weet intussen wel iedereen denk ik. Basilicum ziet er in de winkel echter vaak een beetje triestig uit en eigen kweek dat lukt in de koudere maanden van het jaar ook niet echt. Pijnboompitten zijn lekker maar ook iets duurder. Gelukkig bestaan er ook lekkere alternatieven en zo ontdekte ik recent een variant met walnoten en peterselie (via cuisinegantoise)

Aangezien de notelaar in papa’s tuin opnieuw weelderig noten geproduceerd heeft (ruim 15.000 stuks, ja ons vader telt alle noten die geoogst worden) en peterselie vlot verkrijgbaar is in de winkel (en het ook in de tuin langer volhoudt dan basilicum) moest ik dit gewoon zelf ook eens testen.

Het recept is kinderlijk eenvoudig:

een handvol walnoten
een bussel peterselie

2 grote tenen look
olijfolie
geutje citroensap
100g geraspte grana padano
versgemalen peper

doe alles samen in een blender, mix en voeg stelselmatig olie toe tot je een mooie, gladde, groene massa bekomt.

Kan in de koelkast gerust enkele dagen bewaard worden maar je kan de pesto ook in aparte porties in de diepvries steken en uithalen wanneer je er zin in hebt 😉

Smakelijk!

1 thought on “Pesto met walnoten en peterselie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *