Choco-banaan taartjes

Soms (veel te weinig eigenlijk) probeer ik nog eens een nieuw receptje uit, altijd met dezelfde randvoorwaarden: niet te moeilijk, niet te omslachtig en niet al te veel (speciale) ingrediënten.  Deze keer ging ik voor Choco-banaantaartjes.

Ingrediënten

80g pure chocolade
80g boter
3 eieren
50g suiker
1 pakje vanillesuiker
50g bloem
1 à 2 el cacaopoeder
1 kl bakpoeder
1/2 kl kaneel
1 el amandelpoeder
1 banaan
optioneel, voor decoratie
1 banaan
2 el cacaopoeder
1 à 2 el citroensap

ovenschaal van 12 x 12 cm

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte)
Smelt de boter en de chocolade samen (au bain marie of – wat ik altijd doe – in de microgolf). Klop intussen de eieren met de suiker en de vanillesuiker (ik deed een beetje vanille-extract bij de suiker, werkt even goed) op tot een lichte, romige crème. Roer de afgekoelde chocoladeboter erdoor.
Meng de bloem met het bakpoeder, de cacao en de kaneel en zeef boven het beslag (of gebruik ‘vloeiende bloem’ en dan wordt het zeven overbodig). Voeg het amandelpoeder toe en roer door het beslag.

Schil een banaan, halveer in de lengte en snij in stukken. Roer de stukken voorzichtig door het beslag (leg ze er gewoon in, komt weinig roeren bij kijken)
Bekleed een kleine, vierkante ovenschaal met bakpapier. Giet het beslag erin (dat ziet er dus echt weinig uit), strijk glad en bak 25 à 30 min in de oven (check met een mespunt of priem of het gebak gaar is).

Neem het gebak uit de oven en laat afkoelen. Til met behulp van het bakpapier voorzichtig uit de ovenschaal.

Snij in blokjes, bestrooi met cacaopoeder en schijfjes banaan (besprenkeld met citroensap tegen het verkleuren).

Het verdict

Gemakkelijk en snel klaar, niet slecht van smaak, handig om mee te nemen in de lunchbox (zonder garnering dan uiteraard) maar niet direct een exemplaar dat ik op een feestje zou presenteren. Maar zeker goed genoeg om nog eens te maken 🙂

Ik haalde dit receptje uit 80 x lekker budgetkoken II van Libelle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *