Financiers

Een financier is een gebakje op basis van amandelen, suiker en bloem. Je kunt ze zonder garnituur eten of met frambozen om je dessert een kleurrijk tintje te geven.
Je hebt er enkel eiwit en geen eigeel voor nodig, ideaal dus wanneer je eiwitten over hebt van andere recepten. Dat eiwit kan je trouwens perfect in de diepvries bewaren. Noteer zeker hoeveel eiwitten er in de portie zitten want de vergeet je anders šŸ˜‰

Ingrediƫnten
150 g amandelpoeder
75 g bloemsuiker
60 g bloem
120 g eiwit
150 g boter
Enkele frambozen (optioneel)

Bereiding
  • Giet hetĀ amandelpoeder, de suiker en de bloemĀ in een kom en meng goed door elkaar.
  • Maak eenĀ beurre noisetteĀ door de boter op een matig vuur te laten smelten in een steelpan en lichtjes te laten kleuren.Ā De gesmolten boter begint te schuimen. Roer erdoor met een houten spatel. Na 30 seconden begint de boter te sissen, ze krijgt een lichte kastanjebruine kleur, geeft een hazelnootgeur af en stopt met schuimen. De beurre noisette is klaar. Je mag het vuur uitzetten.
  • FilterĀ de beurre noisette met een zeef.
  • GietĀ de gezeefde boter in deĀ kom.
  • Voeg de eiwittenĀ toe en meng.
  • Giet hetĀ deegĀ in deĀ garneerspuitĀ en beboter deĀ bakvormpjesĀ indien nodig.
  • Vul zeĀ voor Ā¾ om te voorkomen dat ze overlopen tijdens het bakken.
  • Stop indien gewenst eenĀ framboosĀ in de financiers.
  • Zet zeĀ 15 minuten in de oven op 180 graden.

Even laten afkoelen en klaar om van te genieten šŸ™‚

4 thoughts on “Financiers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *