Foodpreppen – soep

Doordat we al meer dan een jaar ook meer thuis zijn op weekdagen, wordt er hier beduidend meer soep gegeten/gedronken (onze lunch is meestal brood met soep, warme maaltijd is voor ‘s avonds wanneer iedereen thuis is).

Ik krijg regelmatig een portie verse soep mee wanneer ik naar mijn vader ga (standaard huisgemaakte tomaten-groentesoep al dan niet met zelf gedraaide gehaktballetjes, maar ‘t kan ook pompoensoep zijn of ook wel eens ossenstaartsoep, al bleek ik wel de enige liefhebber hier in huis).

Doorgaans staat er ook een brik soep in de voorraadkast als reserve, de 8 groente-weelde van Knorr is al jaren onze favoriet.

Knorr Classics Tetra Soep 8 Groentenweelde 1 L | Carrefour Site

Zeker in de winterperiode (en bij uitbreiding wanneer de lente zich langs haar meest frisse kant laat zien) maak ik tijdens het weekend zelf regelmatig een verse pot soep. Vaak doe ik dat in combinatie met het koken van aardappelen of groente waarbij ik dan het kookvocht recupereer en aan de soep toevoeg, extra smaak- én voedingsstoffen gratis en voor niets 😉

Wij verkiezen hier allemaal een iets dunnere soep, geen dikke substantie waarin je je lepel bijna kan rechtzetten. Liefst ook zonder ‘brokken’; de enige uitzondering is juliennesoep, een bouillon met heel fijn gesneden stukjes groente.

Ik maakte het voorbije jaar ook een aantal soepjes klaar uit de boeken van Claudia Van Avermaet, zoals de pompoensoep met peer (uit Dagelijkse portie power) en de zoete aardappelsoep met paprika (uit Repower).

En over pompoensoep gesproken, het recept voor pompoensoep met sherry is er eentje met een specifieke herinnering.

Eet jij vaak soep? Naar welke soep gaat jouw voorkeur uit? Laat het gerust weten in de commentaren.

4 thoughts on “Foodpreppen – soep

  1. Ik kreeg vorig jaar (of het jaar voordien, niet zeker) een soepkoker van mijn kinderen met moederdag. Na wat proberen maak ik daarmee de heerlijkste wortel-paprikasoep, en als je me niet tegenhoudt, eet ik die gewoon dagelijks. Wortels en paprika met currypoeder, en achteraf een scheut soja cuisine. Mmmmm 🙂 (mijn variatie in soep is serieus gedaald vanaf ik standaard “het zuur” krijg van tomaten. En soep uit blik/brik verdraag ik al lang niet meer) (lastig mens ja, kweetet)

    1. Een goed soepje dat smaakt altijd en aangezien smaken verschillen (gelukkig maar) zijn er ook vele soepjes naar ieders meug 😉

  2. ja bij het thuiswerken nu maken we veel meer soep. Ik heb echt graag smiddags een tasje soep. Nu met het goeie weer liefst gazpacho (uit dozen) maar het grootste deel van het jaar maken we groentensoep. De laatste maanden is dat veel kervelsoep omdt ik ga oogsten en in de zomermaanden is dat dan fantastische tomatensoep.

    Maar op andere maanden koop ik vaak zo klaar pakketten met soepgroenten. Julienne ben ik minder fan maar wel wortel/pompoen/tomaat/paprika of groenebladgroenten.
    En jaaaaa voor de kinderen vaak met balletjes erbij!

    1. Ik ben ook fan van gazpacho, maar de huisgenoten niet en dus soms koop ik ook wel eens een doos/fles voor mezelf (of zal ik dat binnenkort ongetwijfeld bestellen in onze favoriete tapasbar wanneer die terug de deuren opent in juni)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *