Pasta met zalm, mascarpone en geroosterde bloemkool

Omdat bloemkool in de witte saus lekker is maar het ook wel eens anders mag, testte ik nog eens een receptje uit het gratis Carrefourmagazine Simply you

nodig voor 4 personen 

1/2 bloemkool, in roosjes
olijfolie
zachte chilivlokken
500g gerookte zalm
zachte boter
1 teentje look, geperst of gesnipperd
500g mascarpone
500g pasta naar keuze
1 handvol tuinkers
zout en zwarte peper
(voor 3 personen ook al klaargemaakt met de helft van de mascarpone en de helft van de zalm, 3 mooie borden vol)

Werkwijze

Verwarm de ovengrill voor. Verdeel de bloemkoolroosjes op een blad bakpapier, besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout, peper en eventueel wat chilivlokken. Zet 10 min in de oven.
Snij de gerookte zalm in repen van 2 cm. Smelt een klontje boter in een stoofpot en fruit de look zonder te laten kleuren. Voeg de mascarpone toe en verwarm 5 min op een zacht vuur tot je een smeuïge saus krijgt. Kruid bij naar smaak.
Kook de pasta in een ruime hoeveelheid gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng onder de saus met mascarpone en zalmreepjes. Roer voorzichtig om. Serveer de pasta met de zalm en de geroosterde bloemkoolroosjes. Versier met tuinkers en dien op.

Mijn versie was zonder tuinkers maar de bordjes waren erg snel leeg 🙂

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *