Cakejes met cottage cheese en chocolade

Voor de eindejaarsfeesten bracht ik een pot cottage cheese mee omdat ik dacht dat ik hiervoor een recept liggen hadden maar het bleek om ricotta te gaan. Nu hou ik wel van wat cottage cheese maar een grote pot zomaar leeg eten dat zag ik toch ook niet direct gebeuren en dus zocht ik inspiratie op het wereldwijde web. Bij Danone vond ik een gezond receptje voor chocolade-havermout cakejes met cottage cheese, perfect om eens uit te testen 😉

Ingrediënten (voor 12-15 cakejes)

120g havermout
1/2 zakje bakpoeder
35g cacao
100g chocolade
25g roomboter
50g honing
3 eieren
400g cottage cheese

Werkwijze

Verwarm oven voor op 150°C.
Maak van de havermout in een blender meel. Meng het bakpoeder en de cacao erdoor.
Smelt de chocolade en boter au bain-marie in een pot en voeg de honing toe, laat vervolgens wat afkoelen.
Klop de eieren wat luchtig. Voeg de cottage cheese toe aan de eieren en gebruik een staafmixer om goed te mengen (volgens mij is even mengen met een lepel al voldoende).
Voeg de gesmolten chocolade en vervolgens het havermengsel toe en meng goed door.
Verdeel in cupcakevormpjes en bak 35-40 min in de oven.

Laat het je smaken en voel je vooral niet schuldig wanneer je er meer dan eentje eet 😉
Hier zullen ze zeker nog meegenomen worden als tussendoortje naar school of naar het werk 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *