Snelle en lekkere citroencake

Toen ik bij Nenoo het recept voor een lekkere en snelle cake voorbij zag komen, wist ik dat ik deze zeker ook eens wou maken. Als het snel kan en je mag de ingrediënten gewoon allemaal in een kom gooien en mengen, dan heeft zo’n recept al meteen een streepje voor bij mij 😉

Aangezien we in coronatijden maximaal van voorraadkastkoken doen, heb ik het originele recept wat aangepast (aanpassingen tussen haakjes) maar het was daarom niet minder lekker

Nodig 

  • 4 eieren
  • 200 gr zelfrijzende bloem (dat werd dus wegens amper nog zelfrijzende bloem in huis en tegenwoordig moeilijk te krijgen in de winkel de helft zelfrijzende bloem en de helft speltbloem)
  • half zakje bakpoeder
  • 200 gr suiker (omdat ik toch iets minder zoet probeer te koken, hield ik het bij 120 g suiker)
  • 1 zakje vanillesuiker (werd een restje vanille-essence dat nog in de kast stond)
  • 100 gr ongezouten roomboter
  • 200 gr volle yoghurt (werd platte kaas, ook zuivel dus ik ging ervan uit dat dit wel zou lukken)
  • sap van 1 citroen + zeste van de citroen (dat laatste een beetje naar smaak) (deze had ik toevallig wel nog liggen, een gelukje want tegenwoordig ook niet meer overal te verkrijgen blijkbaar)

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  • Klop de eieren met de suiker, de bloem, bakpoeder en de boter tot een stevige massa (gewoon alles in een kom en goed mengen, makkelijk zat & my kind of cooking, de boter liet ik een beetje smelten)
  • Meng er de yoghurt en het citroensap door.
  • Kieper het deeg in een beboterde bakvorm (of bekleed met bakpapier, of gebruik een silicone exemplaar)
  • Zet een uurtje in de oven en zie het beslag mooi goudkleurig worden

Resultaat

Niet te zoet met een subtiele toets van citroen en een licht krokant korstje, zalig lekker! Ik nam meteen nog een tweede stukje 😉

Merci Elke voor dit heerlijke receptje x

 

4 thoughts on “Snelle en lekkere citroencake

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *