Snelle pastaschotel met ham, mozzarella en tomaten

Wanneer wij onze wekelijkse inkopen doen, neem ik steevast een kijkje bij de producten in afprijzing. Die zitten iets dichter bij hun vervaldatum maar meestal blijven die nog wel tot een week goed in de frigo en ze vormen vaak de inspiratie voor een recept. Die week vond ik er o.a. mozzarella en gekookte ham in afprijzing. In het boekje van Carrefour vond ik net een super eenvoudig receptje van Mutti dat ik kon gebruiken 🙂

Ingrediënten
20g sjalot
olijfolie
250g passata
300g pasta (suggestie: maccheroncini, maar ook een andere korte pasta kan)
125g mozzarella
100g gekookte ham, in dunne sneetjes
200g bechamelsaus
30g parmezaan, geraspt
verse oregano (geen plantje staan dus ik deed wat gedroogde oregano bij de passata)
zout

Werkwijze 
Hak de sjalot fijn en bak hem licht aan in 2el hete olijfolie. Giet er de passata bij en laat 5 min sudderen. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en doe de pasta bij de tomatensaus.
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de mozzarella in blokjes en snipper de ham fijn. Bedek de bodem van een ovenschaal met de helft van de bechamelsaus, giet er de pasta met tomaat over en leg de blokjes mozzarella en ham er op.
Giet de rest van de bechamelsaus over de pasta en bestrooi met parmezaan. Laat in de oven 20-25min gratineren en dien op, afgewerkt met wat verse oregano.

Ons gedacht
Prima schoteltje om op een drukke werkdag een snelle maaltijd te serveren om de hongerige magen te vullen 🙂
Ik gebruikte wel een dubbele portie tomatenpassata en voegde er een portie olijven aan toe die nog in de ijskast stonden.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *