Weekmenu

Wat eten we vandaag? Dat is ook hier een vaak gestelde vraag waar niet elke dag even snel een antwoord op komt. Ik hou wel van wat afwisseling, maar soms is de inspiratie al eens zoek. Gelukkig zijn er naast kookboeken ook online heel wat accounts en websites waar inspiratie te halen valt, ook voor heel eenvoudige recepten.

Geïnspireerd door de wekelijkse menu’s van Elke besloot ik ook eens een weekje dagelijkse kost te delen. In willekeurige volgorde:

Een snelle powerpasta van Claudia Van Avermaet uit haar boek Dagelijkse Portie Power, één van de kookboeken die ik heel regelmatig gebruik, het recept voor haar snelle speltbrood met noten ken ik intussen uit mijn hoofd 😉

‘t is wel lente, maar zeker nog niet altijd even warm, om niet te zeggen soms terug een beetje winters, en dus ging ik ook voor comfort food in de vorm van stoemp met worteltjes en erwtjes en een knapperig gebakken boerenworst. Standaard zou je hierbij een bruine vleesjus serveren, maar ik ging voor een dressing op basis van Griekse yoghurt met een lepeltje mayonaise en een flinke schep mosterd erbij.

Op woensdag doen we meestal de wekelijkse inkopen in het grootwarenhuis en dan kijk ik ook altijd eens naar de producten in snelverkoop. Een aantal daarvan werden gecombineerd met wat ik nog in de koelkast vond tot een tapas-en-restjes-buffet, altijd een succesnummer hier 🙂
Meestal serveer ik alles apart in kommetjes zodat iedereen naar eigen smaak kan combineren. Regelmatig komt er dan ook wel eens een portie fruit op tafel, deze keer een mango die zeker op mocht en 2 wijnappelsientjes die ik à vif sneed. De combinatie van blini’s (snelverkoop) met witte kaas genre philadelphia (koelkastrestje) en zalmtartaar (snelverkoop) met stukjes mango is trouwens erg lekker!

Nog zo’n snelle en lekkere manier waarmee je ook restjes kan verwerken: quiche met gerookte zalm en broccoli, deze keer aangevuld met wat kerstomaatjes en nog een tapasrestje olijven en fetakaas.

Ik probeer regelmatig ook eens een veggie dag in te lassen, deze keer werden het paprikaburgers en meditterane sojaballetjes (beide uit de snelverkoop), kleine groentegratins (uit de diepvries, niet zelfgemaakt), rijst en een sausje met tomaten, worteltjes en uit.

Pasta for the win, deze keer een nieuw recept: pasta carbonara met groene groentjes (met het tweede deel van de broccoli en diepvrieserwtjes).

Heerlijke comfortfood in de vorm van mulligatawny; dé ontdekking uit het Grote Appelboek van Els Debremaeker

Dit werd een mooie reeks van zeven die jou misschien kan inspireren, maar er zijn ook weken dat we eens frietjes van de frituur halen of er nog wat meer gecombineerd wordt met restjes uit de frigo 😉

Smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *